Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Lynx is de eerste robot voorzien van Amazon Alexa

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2017, 12:37 CategorieBediening

Ubtech Robotics heeft vandaag de Lynx gepresenteerd. Het is de eerste mensachtige robot met ingebouwde ondersteuning voor Amazon Alexa. De robot maakt gebruik van de persoonlijke assistent van de webgigant, om een hele reeks diensten aan te bieden.

Mogelijkheden van de Lynx

De robot kan zo’n beetje alles wat Alexa ook kan. Het is dus mogelijk om een herinnering in te stellen, en muziek af te spelen via de speakers die in de oren van de robot ingebouwd zijn. Maar er zijn ook wat extra functies toegevoegd, waarvan de surveillance modus vermoedelijk de belangrijkste is.

Als de sensoren van de Lynx beweging detecteren, maakt die automatisch een dertig seconden durende video. Die wordt naar een app op je smartphone gestuurd, waarmee je meteen op de hoogte bent van wat zich thuis afspeelt. Afgezien daarvan is er ook een Avatar-modus, waarbij je met behulp van de camera en ingebouwde microfoon kunt praten en zien wat zich thuis afspeelt. Zo hoef je – in de woorden van Ubtech – helemaal niets te missen, want je kan Lynx gewoon opsturen.

Naast deze opties, kan je met Lynx ook allerhande andere activiteiten ondernemen. Zo zijn er ingebouwde trainingsprogramma’s en kan het apparaat je coachen tijdens het sporen. Mocht je nu een robot verwachten die ook van menselijk formaat is, moeten we je teleurstellen. De Alexa-robot is een halve meter lang.

In de Verenigde Staten kost hij 800 dollar en is hij nu beschikbaar. Leveringen vinden ook in Nederland plaats. Hoeveel het apparaat in Europa kost hangt af van de wisselkoers en importheffingen. Zodra hier meer over bekend is, zullen we daarover berichten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.