Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Olie is een slimme lamp met Alexa en draadloos opladen aan boord

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2017, 10:07 CategorieVerlichting

Olie is een slimme lamp voor in huis met de stemassistent Alexa aan boord. Ook kun je er je telefoon draadloos mee opladen. Mits je telefoon dat ondersteunt natuurlijk. Je kunt dit project nu steunen met allerlei bedragen op de crowdfundingwebsite Indiegogo.

Olie: slimme lamp met stemassistent en meer

Je lampen aan- en uitzetten met je stem is een populaire functie voor smarthome-eigenaars. Maar waarom zou je dan niet gewoon een lamp hebben staan met een stemassistent aan boord? Dat is het idee achter Olie, een slimme lamp met Alexa en draadloos opladen (voor je smartphone) een boord, een project dat je nu kunt vinden op Indiegogo. Naast Alexa kun je er ook voor kiezen gebruik te maken van Google Assistant. Je tovert deze lamp dus als het ware om in een soort Amazon Echo of Google Home, maar dan zonder speaker.

Olie is straks beschikbaar in verschillende versies. Zo heb je de keuze uit een tafellamp of een grote lamp, die je op de grond kunt zetten. De tafellamp heeft ondersteuning voor draadloos opladen van Qi (met de belofte dat snelladen wordt ondersteund). Mocht je een lamp met die optie willen, maar vind je de stemassistent overbodig, dan kun je ook een versie zonder Alexa of Assistant bestellen. De lamp is gemaakt van aluminium en beschikt over een knop aan de bovenkant waarmee je hem kunt bedienen. Ook zijn er vier microfoons aanwezig.

De bedoeling is dat Olie in juni 2018 wordt verscheept naar de mensen die het project ondersteunen op Indiegogo. Wanneer je een project steunt op een crowdfundingwebsite, dan loop je altijd kans op tegenslag. Een product wordt niet geleverd of afgemaakt en dan ben je wel mooi je geld kwijt. Dat gezegd hebbende heeft deze groep mensen, InstruMMents, al eerder een succesvolle campagne afgesloten, dus is er meer hoop op een goede afloop. Je kunt de lamp nu steunen met een prijs van 64 dollar (daar zit de stemassistent niet bij).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.