Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Roomba ondersteunt nu ook handige commando’s

Geschreven door
Geplaatst op21 november 2017, 12:13 CategorieHuishoudelijke apparaten

iRobot voegt constant nieuwe mogelijkheden toe aan de Roomba. Daarmee wordt de slimme stofzuiger steeds relevanter in huis. Vandaag is er ondersteuning voor IFTTT toegevoegd aan de robotstofzuiger, waarmee het nog makkelijker is om de robot automatisch zijn werk te laten doen.

Nieuwe functies voor Roomba

IFTTT maakt in eerste instantie elf verschillende nieuwe functies mogelijk. Die variëren van erg nuttig tot vooral geinig en verder onnodig. De handigste opties zijn “Als ik een telefoongesprek voer, pauzeer dan” en “Als ik het huis verlaat, begin dan met stofzuigen”. Een minder nuttige toevoeging is de mogelijkheid om een Tweet te plaatsen op het moment dat het apparaat klaar is met stofzuigen.

De afkorting IFTTT staat voor if this, then that. De bedoeling is om verschillende zaken aan elkaar te koppelen en daarmee geautomatiseerde processen mogelijk te maken. Vandaar dat het bijvoorbeeld mogelijk is om in te stellen dat Roomba gaat stofzuigen op het moment dat je het huis verlaat.

Op dit moment is de robotstofzuiger van iRobot de best verkopende die er is. In een poging dat zo te behouden, worden er alsmaar meer functionaliteiten toegevoegd. Zo werd het afgelopen mei mogelijk om de robotstofzuigers te besturen middels Amazon Alexa en Google Home. Verder maakt de Roomba sinds kort een kaart van je huis.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.