Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme lampen van Ikea ondersteunen nu HomeKit van Apple

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2017, 14:13 CategorieVerlichting

Ikea heeft laten weten dat de slimme lampen van het bedrijf voortaan officieel werken met Apple HomeKit. Ook werken de lampen nu met Alexa. Ondertussen wachten gebruikers nog steeds op een integratie met Google Home, de slimme speaker van de zoekmachinegigant.

Slimme Ikea-lampen werken met HomeKit van Apple

Na de valse start in augustus van dit jaar laat Ikea weten dat zijn lijn slimme lampen, TRÅDFRI, nu officieel werkt met HomeKit van Apple, het smarthomeprotocol van het bedrijf uit Cupertino. Middels een gratis software-update, die gebruikers nu kunnen downloaden, zijn deze relatief goedkope smarthome-oplossingen te bedienen vanuit de Apple Home-applicatie. Echter, de TRÅDFRI-dimmerschakelaars en andere accessoires worden tot op heden nog niet ondersteund. Het woonwarenhuis heeft dit nieuws zelf bevestigd op Facebook.

Eigenaars van de TRÅDFRI-gateway vinden de acht cijferige HomeKit-code in de zojuist vernieuwde TRÅDFRI-app, versie 1.2. Ook staat de code voortaan op de onderkant van recent verkochte gateways. Daarnaast werkt Amazon Alexa nu ook met de slimme lampen van Ikea, terwijl eigenaars van de Google Home nog altijd wachten op de integratie. Helaas heeft het woonwarenhuis ook nog geen datum gegeven over wanneer we die ondersteuning mogen verwachten. Tot die tijd moeten we het dus zonder Google Home-support doen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.