Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Sony kondigt nieuwe versie van de Aibo-robothond aan

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2017, 10:50 CategorieAccessoires

Sony heeft een nieuwe versie van de Sony Aibo-robothond aangekondigd — tien jaar na de eerste versie van het populaire speelgoed. Als we Sony mogen geloven, dan kun je een “emotionele band smeden” met deze nieuwe versie van de robothond.

Dit is de nieuwe Sony Aibo

De geruchten bleken te kloppen: Sony heeft een nieuwe Aibo-robothond aangekondigd. Deze nieuwe robothond kan, als we Sony mogen geloven, een “emotionele band smeden met gezinsleden, terwijl zij hem kunnen opvoeden en behandelen als een maatje”. Deze Sony Aibo heeft veel meer bewegingsvrijheid dan zijn voorganger (22 assen) en kan middels zijn ogen verschillende gezichtsuitdrukkingen weergeven. Die ogen bestaan uit twee oled-schermen. De accu gaat ongeveer twee uur mee; opladen duurt ongeveer drie uur.

De hond kan zich aanpassen aan de eigenaars en kan hen ook opzoeken, aangezien het van die eigenaars kan leren. De Sony Aibo maakt gebruik van deep learning-technologie, die middels verschillende sensoren de omgeving kan waarnemen en analyseren. De hond kan wat met beelden en geluid doen, maar leert ook vanuit de cloud en de ervaringen van andere Aibo-robothonden. Er zal ook een app worden gelanceerd, waarmee je de robothond kunt instellen. Ook kun je hier de foto’s bekijken die met de camera zijn gemaakt.

Daarnaast kun je allerlei trucjes downloaden uit een digitale winkel. Dit alles gaat helaas niet zonder verplicht abonnement van, komt-ie, 26 dollar per maand. Dat abonnement moet je minimaal drie jaar afnemen. Dan krijg je ook toegang tot wifi- en lte-functionaliteit, cloudback-up en de diensten van de app. Voor nog eens 26 dollar kun je de Aibone kopen. Juist, een speeltje voor je robothond. De nieuwe Sony Aibo zal vanaf 11 januari te koop zijn in Japan, voor ongeveer 1.700 dollar. Er zijn nog geen plannen voor een wereldwijde release.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.