Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Stembediening voor de smart home met Pairot en Siri

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2017, 17:25 CategorieThuisnetwerk

De Nederlandse fabrikant xxter heeft in samenwerking met Apple de KNX-Bridge ‘Pairot’ ontworpen. KNX is de internationale standaard voor gebouwautomatisering.

Pairot wordt aangesloten door de installateur op het huisnetwerk en de KNX domotica-installatie. Vervolgens zijn alle slimme toepassingen door middel van stembediening te bedienen. Hiervoor is de samenwerking aangegaan met Apple, waardoor de smart home te bedienen is met Siri op bijvoorbeeld de iPhone, iPad of AppleTV. Het systeem is ook voorbereid op de komst van Amazon Echo en de HomePod van Apple in Nederland.

pairot

Stembediening via Siri met Pairot

Via Siri is het vervolgens eenvoudig om dimmers, schakelaars, jaloezieën en thermostaten te bedienen. Ook kan Siri verschillende waarden oplezen. Denk hierbij aan de temperatuur, lichtintensiteit of de luchtvochtigheid. Uiteraard moeten hiervoor wel geschikte sensoren in de woning aanwezig zijn.

Je hoeft niet thuis te zijn om de smart home te bedienen met Siri. Via HomeKit-apps als de Woning-app van Apple heb je ook toegang tot het systeem buitenshuis. Zo kun je onderweg vanaf je werk het huis al helemaal in de gewenste sfeer krijgen door bijvoorbeeld de temperatuur, jaloezieën en het licht te regelen. Ben je altijd rond hetzelfde tijdstip thuis? Via de HomeKit-apps kun je het ook automatiseren.

De samenwerking van xxter en Apple zorgt ervoor dat Pairot officieel de stempel ‘Works with Apple Homekit’ mag gebruiken. Pairot is vanaf vandaag beschikbaar via de website van xxter.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.