Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘HomeKit werd juist onveiliger door update’

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2017, 22:00 CategorieVeiligheid en beveiliging

In 2014 kondigde Apple de HomeKit aan. Hierbij werd benadrukt dat privacy en veiligheid altijd prioriteit nummer één zullen zijn. Onlangs werd bekend dat er een groot beveiligingslek in HomeKit zat. Hierdoor konden hackers toegang krijgen tot je slimme apparaten. Zo konden bijvoorbeeld sloten worden geopend, waardoor men toegang tot jouw huis kon krijgen. Apple bracht een update uit, iOS 11.2, om dit probleem op te lossen. Het lek bleek door deze update echter alleen maar groter te zijn geworden.

Lek werd door update in eerste instantie alleen maar groter

De ontdekker van het lek, Khaos Tian, heeft op Medium het één en ander uitgelegd. Het probleem lag bij iOS 11.01 en watchOS 4.1. Hackers moesten hierbij echter hopen dat hun slachtoffers een Apple Watch in bezit hadden om misbruik van de situatie te maken. Bij de iOS 11.2-update bleek dit niet langer nodig. Nu was alleen een iPhone nodig om alle aangesloten apparaten via HomeKit te bedienen. Apple reageerde na een week met een definitieve oplossing met iOS 11.2.1.

Volgens Khaos Tian heeft hij het lek al in oktober aan Apple doorgegeven. Apple bleek echter maar geen actie te ondernemen. Het nieuws werd naar buiten gebracht via 9to5Mac, waarna Apple wel aan de slag ging om het lek te dichten.

Apple HomeKit is een protocol dat verschillende slimme apparaten en accessoires in het huis met elkaar kan laten communiceren. Het protocol werd voor het eerst in 2014 geïntroduceerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.