Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

5 innovatieve en goede producten van 2017 voor in je smarthome

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2017, 8:52 CategorieTips en advies

In 2017 hebben we gemerkt dat steeds meer mensen zich concentreren op producten voor in een smarthome. Een overzicht van vijf goede producten die niet misstaan in je eigen slimme huis.

Een bekend spreekwoord die vaak aan de smarthome wordt gekoppeld is ‘gemak dient de mens’. Vaak moet je er wel even wat voor doen voordat je toegang krijgt tot dat gemak, maar wanneer alles is ingesteld dan heb je er vrijwel geen omkijken meer naar. Naar dergelijke producten kijken we in dit eindejaarsoverzicht: innovatieve producten die gewoon goed werken en gemak aanbieden. Maar je moet er nog wel even voor zitten tijdens het installeren. Een goed begin is het halve werk is ook in een slim huis nog altijd van toepassing.

Neato Botvac D5 Connected-robotstofzuiger

Hoe groot of hoe klein je huis ook is, stofzuigen is waarschijnlijk nog steeds geen hobby van je. Daarom is het misschien verstandig om te investeren in een slimme stofzuiger (ook wel robotstofzuiger genoemd). Dit jaar verscheen de Neato Botvac D5 Connected op de markt. Deze stofzuiger bevalt ons zeer goed, ook al doet hij er wel langer over dan we zelf zouden doen. Maar aan de andere kant stofzuigt hij wel onder de bank en de kast. Bovendien kan hij alles doen wanneer jij niet thuis bent en dat is toch wel een ideale situatie.

Als we alles bij elkaar nemen dan houden we een grotendeels positieve conclusie over voor de Neato Botvac D5 Connected. De robotstofzuiger doet zijn werk (schoonmaken) zeer goed, zowel op tapijt als op laminaat, en komt dankzij zijn design, de lasers en de sensoren ook eenvoudig bij hoeken en plinten. Nee, de stofzuiger kan niet elk lastig plekje bereiken maar onder de bank en onder de kast komt hij in de meeste gevallen wel. Al met al zijn wij zeer tevreden over de Neato Botvac D5 Connected.

Lees hier onze recensie van de Neato Botvac D5 Connected-robotstofzuiger.


€ 545,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 545,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 550,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 492,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 492,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 499,98

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Logitech Pop Home Switch

Vind je het maar vervelend dat zo’n beetje elk product voor in een smarthome zijn eigen applicatie heeft? Dan is de Logitech Pop Home Switch wellicht iets voor jou. Deze knop kun je gemakkelijk aan de muur bevestigen en aan je wifi-netwerk koppelen, waarna die op zoek gaat naar apparaten die middels simpele commando’s te bedienen zijn. De knop kan gebruikt worden voor drie verschillende scenario’s die je zelf kunt instellen. Met één druk start je scenario één, met twee keer drukken scenario twee en met één keer lang drukken scenario drie.

Alles wat de knop moet doen, doet hij perfect. Het is een waardevolle toevoeging aan ons smarthome en het werkt vele malen comfortabeler dan die app op je smartphone. Deze knop moet de oplossing voor de ‘smarthomechaos’ worden en zodra meer fabrikanten hun producten open gaan stellen voor dit soort toepassingen dan kunnen we ook echt gaan spreken van een gebruiksvriendelijk smarthome. Op dit moment is de compatibiliteit nog niet optimaal. Ook is het een duur pakket.

Lees hier onze recensie van de Logitech Pop Home Switch.

Google Wifi

Slecht draadloos internet in huis is misschien wel één van de grootste irritatiepunten in huis, slim of niet. Daarom komen er steeds meer wifi-uitbreiders op de markt, die het signaal in afgelegen plekken kunnen versterken. Dit jaar zijn er een aantal extenders op de markt verschenen, maar de Google Wifi is toch wel de meest toegankelijke versie te noemen. Daarnaast is het pakket relatief gezien goedkoop, maar moet je het natuurlijk wel prima vinden dat je constant verbonden bent (en moet zijn) met de servers van Google…

Het is gemakkelijk om de Google Wifi direct aan te raden wanneer je op zoek bent naar een gemakkelijk te gebruiken mesh-netwerk voor in huis. Is de internetsnelheid bij jou in huis onder de 250 Mbps, dan zul je ook weinig merken van het eventuele signaalverlies. Heb je meer dan dat, dan merk je er wel degelijk wat van. Heb je een groot huis of wil je op een toegankelijke wijze kennismaken met dit soort wifi-netwerken, dan kun je Google Wifi voor een relatief lage prijs in huis halen en alvast wennen aan dit soort dingen.

Lees hier onze recensie van de Google Wifi.


€ 134,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 135,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 135,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 339,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 359,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 359,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Logitech Circle 2

Natuurlijk is geen perfect product. Maar de Logitech Circle 2 komt zeker in de buurt van dat idee, binnen de categorie ‘veiligheid en beveiliging’. Het is één van de beste beveiligingscamera’s voor in huis van 2017 en dat zeggen we niet zomaar. In de afgelopen twaalf maanden zijn er ontzettend veel camera’s verschenen die bijna allemaal hetzelfde doen en net genoeg andere functies aanbieden om zich van elkaar te kunnen onderscheiden. Let wel op, want je hebt een abonnement nodig voor de slimme mogelijkheden.

Als we alles bij elkaar nemen en de Circle 2 tegenover de eerste generatie Circle zetten dan moet gezegd worden dat Logitech eigenlijk alle minpunten van de eerste generatie opgelost heeft. De Circle 2 heeft een grotere kijkhoek gekregen, komt met een slanker design, is via de browser te bedienen, heeft meer slimme beveiligingsopties gekregen, kan nu communiceren met meer producten in een smarthome, kan flexibeler ingezet worden en kan bovendien voorzien worden van diverse accessoires voor nog meer flexibiliteit. Daarbij is de beeldkwaliteit zeer goed en werkt de bewegingssensor (met bijbehorend algoritme) grotendeels zoals beloofd wordt.

Lees hier onze recensie van de Logitech Circle 2.


€ 150,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 158,45

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 178,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 149,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 149,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 155,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Nuki (slim deurslot)

Early adopters opgelet: Nuki is één van de eerste slimme deursloten die een hoop dingen goed aanpakt. Dit slot kan op de meeste sloten in de Nederlandse deuren geplaatst worden, waardoor er een gigantische markt open ligt voor het bedrijf. Er zitten nog wel wat nadelen aan dit design (je maakt het slot vast met tape, hij maakt veel lawaai, wisselende wachttijden), maar over het algemeen is dit één van de meest waardevolle toevoegingen voor in een smarthome. Ook werkt de applicatie gelukkig mee en is ontzettend vlot.

De Nuki is een niche-product en voor de early adopter wellicht een mooi begin om het huis iets slimmer te maken. Er kleven risico’s aan maar als je daar mee kunt leven heb je met de Nuki wel een goed functionerend slim slot dat eenvoudig in gebruik is en dankzij integratie met IFTTT met andere producten in je smarthome gekoppeld kan worden. Een early adopter moet met een prijs van 299 euro dan ook wel bereid zijn ervoor te betalen.

Lees hier onze recensie van Nuki, een slim slot voor in de voordeur.

Meer lezen?

Meer handige tips over producten in het smarthome en hoe je deze producten gebruikt vind je in onze tips- en adviessectie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.