Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon veruit de grootste op markt van slimme speakers

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2017, 14:14 CategorieBediening

Amazon en Google hebben op dit moment allebei slimme speakers op de markt. Uit een bericht van de Wall Street Journal blijkt nu dat de strijd tussen de twee bedrijven vooralsnog gewonnen wordt door de Echo-apparaten. Dat lijkt mede te komen door de prijzen en het feit dat de apparaten al geruime tijd op de markt zijn.

Amazon vs Google

De twee webgiganten hebben elk een slimme assistent en een bijbehorende speaker. Amazon bracht meerdere varianten van de Echo-producten op de markt en Google heeft drie varianten van de Home-speakers op de markt. Beiden lijken behoorlijk in trek, maar die van de webwinkel een stuk meer.

De Google Home-producten werden volgens het Amerikaanse Consumer Intelligence Research partners zo’n zeven miljoen keer verkocht. En van de Amazon-speakers gingen in totaal twintig miljoen exemplaren over de toonbank. Daarmee heeft het bedrijf zo’n 75 procent van de speakermarkt in handen.

Steeds meer concurrenten

Interessant is dat steeds meer fabrikanten met een eigen speaker komen. Apple lanceert volgend jaar voor 349 dollar de HomePod, waarmee die een stuk duurder is dan de apparaten van Google en Amazon. Tegelijk komt Samsung naar het schijnt volgend jaar ook met een eigen speaker.

Het is vooral, als het aankomt op de Apple-producten, de vraag in hoeverre het bedrijf echt een  groot marktaandeel gaat behalen buiten de fans om. Een van de belangrijkste aankoopredenen is volgens de Journal de prijs van de producten. Die van Apple is, vergeleken met de producten van Google en Amazon, aan de dure kant.

Overigens zijn alleen de Echo-producten in Nederland te koop. De Google HomePod is nog niet verkrijgbaar en het is ook niet bekend vanaf wanneer dat wel het geval zal zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.