Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Color Swing past de kleur van het licht aan op de omgeving

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2017, 11:37 CategorieVerlichting

Verlichting kan veel doen voor de sfeer in huis. Dat maakt de opkomst van slimme lampen waarvan je de kleurtinten zelf in kan stellen ook zo mooi. Het Italiaanse designbureau Digital Habits ziet het nut ook wel van deze ontwikkeling en heeft nu een slimme lamp ontwikkeld die het omgevingslicht detecteert en zich daarop aanpast: de Color Swing.

Color Swing past zich aan

Het idee van Digital Habits is vrij eenvoudig. Je hangt de Color Swing bijvoorbeeld boven je tafel. Met behulp van een infraroodsensor aan de onderkant, detecteert de lamp welke kleur iets dat zich daar onder bevindt heeft. Dus stel dat je een rood bord neerzet, dan past de lamp zijn kleurtint daar op aan.

Momenteel is de lamp een prototype en zijn er “geen plannen om hem in productie te brengen”. In een statement tegenover de site The Verge laat het bedrijf weten dat het om “een experiment gaat zonder specifieke praktische toepassingen”. Dat is jammer, want het ziet er wel uit als een erg interessant concept.

Hieronder een geinige video die demonstreert hoe snel en gemakkelijk de lamp zich aan zijn omgeving aanpast. Mocht je een soortgelijk product zoeken, is er overigens wel de Colorup Light, die in de Verenigde Staten 150 dollar kost en over een soortgelijke functionaliteit beschikt.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.