Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Fabrikant Kalfire ontwikkelt gesloten haard voor in een smarthome

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2017, 10:40 CategorieEnergie

Kalfire, een Nederlandse fabrikant van gas- en houthaarden, heeft Natural Spark Generator-technologie ontwikkeld voor gesloten haarden. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat vonkjes uit brandende vlammen opstijgen en langzaam doven in de gashaard.

Smarthome-oplossing van Kalfire

Kalfire, Nederlandse producent van gas- en houthaarden, heeft Natural Spark Generator-technologie. De technologie zorgt ervoor dat vonkjes uit brandende vlammen opstijgen en langzaam doven in de gashaard en is uit te rusten met een ontvanger. Hiermee kan via de bijbehorende iMatch-app de haard eenvoudig worden bediend op afstand met smartphone of tablet. Ook zou je dit systeem moeten kunnen bedienen vanuit een smarthomesysteem en is het mogelijk via de applicatie de speciale eco-stand te activeren.

In deze stand wordt er via de elektronische gasklep meer of minder gas naar de haard verplaatst. Dit zorgt niet alleen voor een mooi vlammenspel, maar ook tot wel veertig procent minder energieverbruik. De gepatenteerde technologie is een optie op de Kalfire-haarden met een Prestigebrander. Met de Prestigebrander moet een zeer realistisch vuurbeeld worden gecreëerd doordat vlammen niet langer uit de bodem van de haard komen, zoals bij traditionele gashaarden, maar uit keramische houtblokken in de gesloten haard.

Deze gesloten haarden zijn ook verkrijgbaar met een hybride led-optie. Door de led-verlichting in de stookbodem van de haard, wordt een natuurlijk gloedbed gesimuleerd. Deze verlichting heeft drie verschillende programma’s met variaties in lichtintensiteit, dat moet zorgen voor een sfeerrijke imitatie van een echt haardvuur.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.