Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google blokkeert toegang YouTube op Amazon-hardware

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2017, 11:34 CategorieSoftware en apps

De afgelopen tijd is er sprake van een ruzie tussen Google en Amazon. Die escaleert nu verder, want vandaag heeft Google besloten om de ondersteuning van YouTube op Amazon-producten stop te zetten.

Directe blokkade YouTube

Door ruzie tussen de twee internetreuzen is het per direct niet meer mogelijk om met een Echo Show-apparaat YouTube te gebruiken. Verder zal het vanaf 1 januari niet meer mogelijk zijn om de videosite te gebruiken op Amazon FireTV. De blokkade komt voort uit onvrede van Google over het feit dat Amazon Google-producten niet verkoopt.

Een woordvoerder van Google vertelt het volgende in een statement tegenover Engadget. “We hebben geprobeerd overeenstemming met Amazon te bereiken om consumenten toegang te geven tot elkaars producten en diensten,” aldus de woordvoerder. “Maar Amazon verkoopt Google-producten als de Chromecast en Google Home niet, maakt Prime Video niet beschikbaar voor Google Cast-gebruikers en stopte vorige maand met de verkoop van de nieuwste producten van Nest. Gezien dit gebrek aan tegemoetkoming, ondersteunen we YouTube op Echo Show en FireTV niet langer. We hopen snel een oplossing voor deze problemen te vinden.”

Niet het enige probleem

Volgens de bronnen van Engadget is dit niet de enige reden waarom de ondersteuning stopgezet is. Amazon lanceerde eerder al eens een eigen YouTube-app voor zijn hardware, waar Google niet heel blij mee was. De Amazon-app miste namelijk bepaalde YouTube-functies en maakte het moeilijker voor het bedrijf om geld te verdienen met advertenties.

De twee bedrijven onderhandelen al tijden hierover, maar die lopen dus niet heel goed. Amazon weigert simpelweg om concurrerende producten te verkopen. Om die reden is Apple TV dus niet verkrijgbaar via Amazon en werkt Amazon Prime Video niet op Google Cast.

Amazon laat zelf in een reactie weten dat het “oneerlijk is dat Google selectief de toegang van consumenten tot een openbare website blokkeert.” Ook Amazon spreekt de hoop uit het conflict snel op te lossen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.