Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Homey werkt nu ook met apparaten van Bosch en Siemens

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2017, 14:18 CategorieBediening

Homey, het Smart Home platform van het Nederlandse Athom, werkt vanaf nu samen met Home Connect. Daarmee kunnen apparaten van fabrikanten als Bosch en Siemens ook binnen de app gebruikt worden.

Homey app

Dankzij de update kunnen gebruikers alle Home Connect producten in de gaten houden vanuit de Homey-app. Denk aan ovens, vaatwassers, koffiezetapparaten, drogers en wasmachines van Bosch en Siemens. Koelkasten worden op een nog nader te specificeren moment toegevoegd aan de app. De gedachte is dat door de toevoeging van deze apparaten aan de app, gebruikers hun leven kunnen automatiseren.

 “De integratie tussen Homey en Home Connect biedt voor gebruikers veel interessante nieuwe mogelijkheden”, stelt Stefan Witkamp, Commercieel Directeur van Athom. “Via Flows kan bijvoorbeeld de vaatwasser automatisch aangaan zodra je gaat slapen, en de rest van de slimme apparaten juist uit, om energie te besparen. Ook kunnen Home Connect producten nu samenwerken met de duizenden andere apparaten die Homey ondersteunt, zoals TVs, stereo’s, verlichting, schakelaars, zonnepanelen en nog veel meer”.

Toekomstmogelijkheden

De ontwikkelaars zien verder handige toekomstmogelijkheden voor zich. Stel dat je zonnepanelen hebt, dan kan Home Connect in de toekomst ook zien wanneer er energie opgewekt wordt. Indien gewenst kan je dan instellen dat de wasmachine pas op dat moment moet gaan draaien, waarmee je geld bespaart door enkel eigen energie te gebruiken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.