Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Ikea en Sonos ontwikkelen samen slimme en muzikale meubels

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2017, 14:26 CategorieBeeld en geluid

Meubelboer Ikea en Sonos hebben bekend gemaakt samen te werken aan een reeks nieuwe producten. Ikea maakt al slimme lampen, maar wil nu ook Sonos-technologie in zijn meubels integreren.

Samenwerking Ikea en Sonos

Behalve het feit dat Ikea de technologie van Sonos wil integreren in zijn meubels, is nauwelijks iets bekend over de samenwerking. Goed, de bedrijven stellen dat hun eerste gezamenlijk ontworpen product in de loop van 2019 in de winkel moet liggen. En ze hebben laten weten dat hun samenwerking waarschijnlijk tot meer dan één product moet leiden.

Zoiets blijkt ook wel uit de gezamenlijke statements van de twee bedrijven. Die zijn van plan om de manier waarop we thuis naar muziek luisteren te veranderen. Samen met Sonos willen we de muziek en het geluid in huis democratiseren. We willen producten ontwerpen die inspelen op de manier waarop mensen samen thuis naar muziek luisteren,” vertelt Ikea’s Björn Block in een statement. “Door samen te werken met Sonos, willen we Ikea-meubels combineren met de kennis van Sonos van audio.”

Geluid als designelement

De CEO van Sonos, Patrick Spence, liet weten “te geloven dat geluid een weloverwogen element moet zijn in design voor thuis. Samen met Ikea zullen we werken aan nieuwe producten en ervaringen die het thuis van mensen er niet alleen mooi uit zal laten zien, maar ook goed zal laten klinken.”

Daaruit wordt nog steeds niet zoveel duidelijk over de precieze producten die de twee bedrijven op de markt willen brengen. Wellicht dat de Sonos One, de nieuwe slimme speaker van de audiomaker, een indicatie kan zijn voor wat we mogen verwachten.

Die speaker ondersteunt onder meer Alexa en in de toekomst ook de Google Assistant. Het lijkt logisch te verwachten dat enkele van de Ikea-meubels die de twee bedrijven willen lanceren ingebouwde speakers en slimme assistenten of spraakbesturing zullen krijgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.