Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

IoT-netwerk van Orange Belgium is klaar voor het Internet of Things

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2017, 10:53 CategorieAlgemeen

Het Internet of Things-netwerk van Orange Belgium is klaar om IoT-oplossingen uit te bouwen en haalt een dekking van honderd procent. Orange kondigt vandaag aan dat de technologieën Narrow Band-IoT (NB-IoT) en LTE-M, ook wel Mobile IoT genoemd, over het hele Belgische grondgebied zijn uitgerold.

Internet of Things en Orange Belgium

Ook België lijkt klaar te zijn voor het Internet of Things. Orange Belgium heeft vorig jaar besloten hier in te investeren en die investeringen hebben nu voor een basis gezorgd waarop gebouwd kan worden. Orange kondigt vandaag aan dat de technologieën Narrow Band-IoT (NB-IoT) en LTE-M, ook wel Mobile IoT genoemd, over het hele Belgische grondgebied zijn uitgerold, voor een volledige nationale dekking, zowel binnenshuis als buitenshuis. Dit zijn lagen van het mobiele LPWA-netwerk (dat staat voor Low Power Wide Area).

LPWA-technologieën kunnen heel wat voordelen bieden wanneer ze objecten met het Internet of Things verbinden, zoals een energiezuinige connectiviteit die ervoor zorgt dat de batterij van de verbonden apparaten tot tien jaar langer meegaat. Bovendien zijn de kosten van de radiomodule in slimme apparaten zeer laag. Andere nieuwe mogelijkheden van deze technologie zijn slim meubilair, slim parkeren en het tracken van materiaal. Daarnaast bieden deze technologieën nog meer voordelen aan, die hieronder op een rijtje zijn gezet.

  • Ze zorgen voor een communicatie in twee richtingen tussen object en netwerk, waardoor de software-updates aan de firmware over-the-air kunnen worden uitgevoerd.
  • Ze bieden de best mogelijke mobiele dekking (tot +20 dB ten opzichte van 2G/4G-dekking), waardoor het signaal aanzienlijk dieper in gebouwen doordringt.
  • Connectiviteit in het buitenland (roaming) is verzekerd op de Mobile IoT-netwerken van andere operatoren.
  • Het is de veiligste oplossing voor IoT-connectiviteit omdat het om een gereglementeerd spectrum gaat. Bovendien zorgt een simkaart voor een beveiligde connectiviteit dankzij de unieke authenticatie. Ook de gegevens op het LTE-netwerk worden versleuteld.

Algemeen beschouwd is Orange Belgium van mening dat Mobile IoT zal fungeren als een katalysator voor bedrijven die dingen willen verbinden met het Internet of Things, die tot voor kort niet te verbinden waren met de bestaande technologieën. Mobile IoT zal mogelijk resulteren in een enorme verscheidenheid aan nieuwe producten, diensten en applicaties.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.