Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

LG komt met slimme speaker met Google Assistant

Geschreven door
Geplaatst op28 december 2017, 15:54 CategorieBediening

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, dat volgende week plaats zal vinden, zal LG Electronics diverse nieuwe producten voor 2018 presenteren. Voor fans van slimme speakers is de LG ThinQ interessant.

De LG ThinQ (LG WK7) is een slimme speaker die je kunt bedienen met je stem om bijvoorbeeld muziek af te spelen of het weerbericht op te vragen. LG kon natuurlijk aan de slag gaan om zelf een digitale assistent te ontwikkelen, maar kiest er bij dit model bewust voor om de samenwerking aan te gaan met Google. Hierdoor beschikt de LG ThinQ, net als Google Home, ook over Google Assistent.

‘LG ThinQ is een premium audio-product’

LG heeft het speakergedeelte ontworpen in samenwerking met Meridian Audio en spreekt zelf van een premium audio-product. Of de slimme speaker hierdoor in een hoger prijssegment zal vallen dan andere slimme speakers is nog niet bekend. De verwachting is dat de slimme speaker in het segment gaat vallen tussen de normale Google Home en de Google Home Max.

Wat de slimme speaker van LG echter uniek maakt is dat je er ook uitgaande telefoongesprekken mee kunt starten. De samenwerking met Google was volgens LG hierbij nodig om een digitale assistent te maken dat voorzien is van alle moderne gemakken. De LG ThinQ kan ook samenwerken met andere slimme apparaten van LG.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.