Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Netgear presenteert nieuwe draadloze beveiligingscamera Arlo 2

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2017, 12:12 CategorieVeiligheid en beveiliging

Netgear heeft bekend gemaakt dat het komt met een opvolger voor de Arlo, zijn slimme beveiligingscamera. De Arlo 2 wordt een draadloze camera die zowel binnen als buitenshuis werkt. Net als zijn voorganger, beschikt ook de Arlo 2 over een speciale terugspeelfunctie als er beweging of geluid gedetecteerd is.

Netgear Arlo 2: functionaliteit

De Arlo 2 wordt standaard in een set van twee camera’s en een basisstation geleverd. De camera’s werken draadloos, schieten beelden in full-hd en zijn waterdicht gemaakt. Verder is er gratis cloudopslag voor beelden van de afgelopen zeven dagen, beschikt het systeem over audiofuncties en is er een oplaadbare batterij die zes maanden werkt. Ook neemt de camera beelden met een hoek van 130 graden op.

Het opzetten van het camerasysteem is vrij eenvoudig: je synchroniseert de camera’s met het basisstation en kunt ze daarna aan de muur hangen. Dat kan middels een speciaal opzetstuk dat je aan de muur schroeft. Dat opzetstuk is gemagnetiseerd en daardoor kan je de camera er eenvoudig aan klikken.

Beelden van de Arlo 2 worden via een app naar je smartphone of een ander apparaat gestuurd. Je kan zelf kiezen hoe lang de camera moet werken, of wanneer deze geactiveerd moet worden. Zo kan je er dus voor kiezen dat de Netgear-camera alleen werkt als je het huis verlaat. Mocht er dan beweging gedetecteerd worden, verzendt de camera een waarschuwing naar je smartphone en worden er live beelden gestreamed.

Arlo 2 gebruiken en kopen

Voor de Arlo 2 basiskit betaal je in de Verenigde Staten 479 dollar. Dat zou in Nederland – exclusief btw – zo’n 404 euro zijn. Daarvoor krijg je twee camera’s geleverd, de opzetstukken en het basisstation. Beelden worden gratis in de cloud opgeslagen en je kan ze tot zeven dagen terug bekijken. Ook kan je nog een zonnepaneel van Netgear aanschaffen, dat voor 79 dollar wordt geleverd en het mogelijk maakt om de camera te laten werken zonder hem op te hoeven laden.

Natuurlijk biedt Netgear ook streamingdiensten aan waar een maandelijks bedrag voor betaald moet worden. Zo kan je constant beelden naar de cloud streamen voor tien dollar per maand, per camera. Ook is het mogelijk om voor tien dollar per maand, gedurende dertig dagen de beelden van maximaal tien camera’s op te slaan.

Verder zijn er een aantal functies die alleen werken als de camera in een stopcontact zit. Zo kan je dan continu beelden laten streamen. Ook is het mogelijk om beelden enkele seconden terug te kijken als er een waarschuwing gegeven wordt. Daarvoor is het dus nodig om het apparaat in het stopcontact te stoppen, anders zou de batterij het geen zes maanden uithouden.

Netgear Arlo

Begin dit jaar bespraken we overigens de Netgear Arlo, een prima beveiligingscamera die heel eenvoudig zelf te installeren bleek. Daarnaast was het ook een prima camera die je door de batterijen de nodige flexibiliteit geven. Lees hier onze recensie. Mocht je verder benieuwd zijn naar andere beveiligingscamera’s, bekijk dan hier ons overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.