Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Slimme speaker Samsung zou binnen een half jaar op de markt komen

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2017, 23:42 CategorieBediening

Al eerder waren er geruchten over een slimme speaker die Samsung op de markt wilt brengen. Welnu, dat gaat in 2018 gebeuren. Volgens Bloomberg zelfs al in de eerste helft van het jaar.

Smart home

Slimme luidsprekers zijn niet alleen slim en spelen muziek af, je kunt er ook opdrachten aan geven om allerlei verbonden apparatuur van een smart home mee aan te sturen. Google, Apple en Amazon hebben al zo’n slimme speaker uitgebracht, nu volgt dus ook Samsung.

De bronnen van Bloomberg melden dat de slimme speaker van Samsung volgend jaar meteen in veel landen tegelijk op de markt wordt gebracht. Het apparaat zou rond de tweehonderd dollar gaan kosten.

Televisies

Integratie van deze nieuwe speaker met Samsung-televisies, smart home apparaten zoals lichten en sloten, smartphones, tablets en andere apparatuur ligt voor de hand. Stembediening hoort erbij om spraakgestuurde zoekopdrachten op internet te geven. Dat laatste onderdeel is waar Samsung volgens Bloomberg nu nog hard aan werkt. De nadruk zou worden gelegd op een goede geluidsweergave.

Bixby

Samsung heeft al een digitale assistent, Bixby. Die zou ook op de nieuwe speaker te vinden zijn.

Met de prijs van 200 dollar beweegt Samsung zich tussen de Echo van Amazon, die 100 dollar kost, en de Apple HomePod, die 349 dollar kost. Beide apparaten zijn (nog) niet in Nederland te koop.

Groeimarkt

Volgens onderzoeksbureau Gartner zullen de spraakgestuurde slimme luidsprekers in 2021 een enorme markt worden, ter waarde van 3,5 miljard dollar. Vorig jaar werd er nog voor 720 miljoen dollar aan slimme speakers verkocht. Het valt nog altijd in het niet bij de markt voor smartphones, maar er zit wel groei in, ook bij mensen die er al een hebben. Het is namelijk in veel huizen noodzakelijk om er meerdere te hebben, in diverse kamers. Anders moet je steeds naar de woonkamer om tegen de speaker te vertellen dat hij de gordijnen in je slaapkamer moet sluiten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.