Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Somfy TaHoma nu ook compatibel met IFTTT

Geschreven door
Geplaatst op8 december 2017, 11:26 CategorieBediening

Somfy TaHoma, het smarthome-systeem van Somfy, is vanaf nu ook compatibel met IFTTT. Vorige maand kondigde Somfy al aan ook met Sonos te kunnen werken en nu is IFTTT daar aan toegevoegd. Dit komt bovenop de al bestaande samenwerkingen met merken zoals Velux, Philips Hue, Honeywell en Hitachi.

De koppeling van IFTTT (If This Than That) met Somfy TaHoma betekent dat het smarthome-systeem compatibel is met alle diensten en producten beschikbaar op IFTTT. IFTTT, letterlijk vertaald: als dit, dan dat; is een gratis tool die verschillende webdiensten, applicaties en connected producten met elkaar verbindt, waardoor je allerlei handelingen kunt automatiseren.

Het grote voordeel van IFTTT is dat TaHoma nu kan samenwerken met andere producten of diensten, en wanneer je een ander product gebruikt, bijvoorbeeld een thermostaat van Nest, Netatmo, Honeywell of Thermosmart, deze gekoppeld kan worden. Als je deze bijvoorbeeld naar 16 graden instelt omdat je van huis gaat, kan het scenario ‘vertrekken’ starten.

Zodra beschikbaar in de Benelux, zal Somfy TaHoma ook compatibel zijn met Amazon Alexa.

Lees meer over alle mogelijkheden van IFTTT.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.