Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De vijf beste beveiligingscamera’s van 2017 voor in je smarthome

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2017, 10:33 CategorieTips en advies

In 2017 zijn er een flink aantal beveiligingscamera’s voor een smarthome uitgebracht. In dit artikel zetten we vijf interessante opties op een rij. We kijken naar zowel betaalbare als de meest dure camera’s van de afgelopen twaalf maanden.

De beveiligingscamera’s is een accessoire voor in een smarthome die de laatste maanden oprukt. Natuurlijk kun je ook in ‘domme’ huizen zo’n camera ophangen, maar met de moderne opties van nu kan veel meer en kan alles ook veel gemakkelijker. Reden te meer om eens goed te kijken naar de mogelijkheden die er zijn op het gebied van dergelijke camera’s. Daarom zetten we in dit artikel vijf van die producten op een rij, variërend van betaalbaar met te managen nadelen, tot high-end met bijna alleen maar voordelen voor gebruikers.

Netgear Arlo

Daar waar veel beveiligingscamera’s werken met een draad en dus stroom krijgen van een wandcontactdoos, werkt de Netgear Arlo-beveiligingscamera op batterijen. Die biedt voordelen aan: je kunt hem daardoor overal neerzetten waar je maar wil. Ook zijn ze in de tuin te plaatsen, omdat ze spatwaterdicht zijn. Wanneer je voor deze camera gaat, dan ga je voor een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Je krijgt er een prima videokwaliteit en een hoge flexibiliteit voor terug, maar moet inleveren op slimme functies en audio-ondersteuning.

Qua gebruiksgemak biedt de Arlo alles dat je nodig hebt om comfortabel met het systeem te werken en er niet te vaak naar om te hoeven kijken. Groot fan zijn we van het gratis abonnement dat je zeven dagen toegang geeft tot alle meldingen en het feit dat de camera’s zonder bekabeling geplaatst kunnen worden (en de batterijen lang meegaan) maakt het gebruik flexibel en kinderlijk eenvoudig. […] De prijs van 319 euro is in onze optiek wat fors, maar hiervoor krijg je wel direct twee camera’s en een basisstation waarop nog meer camera’s aangesloten kunnen worden.

Lees ook onze recensie van de Netgear Arlo-beveiligingscamera.


€ 189,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 349,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 364,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 154,99

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Reolink Argus

Wanneer je denkt aan een beveiligingscamera voor in huis, dan denk je misschien aan grotere merken als Logitech, Nest en D-Link. Reolink is een kleinere speler in de markt, die in staat is een product af te leveren met een mooie prijs-kwaliteitsverhouding. Met een prijs van slechts 129 euro is dit één van de goedkoopste oplossingen van dit moment. De camera werkt op batterijen en met een micro-sd-kaart en slaat dus niets op in de cloud. Wil je de opgenomen beelden terugkijken, dan dien je daarvoor de app op Android of iOS te gebruiken.

De Argus biedt je de voordelen van een draadloze werking, een waterdichte behuizing, uitgebreide instellingsmogelijkheden, geen abonnementskosten en flexibele plaatsingsmogelijkheden. Daarbij is de beeldkwaliteit zeer goed en werkt de PIR-bewegingssensor nauwkeurig. Aan de andere kant zorgt de draadloze werking en de flexibele installatie voor het risico dat de camera (met beelden) meegenomen wordt, heeft de app een wat steile leercurve, is een micro-sd-kaart vereist, is er geen locatiebepaling (afwezigheidsactivatie), zijn er geen slimme meldingen en is er geen smarthome-integratie.

Lees ook onze recensie van de Reolink Argus.Nest Cam IQ

2017 is niet alleen een mooi jaar voor smarthomeproducten in het algemeen, de beveiligingscamera’s in het bijzonder werden her en der van modellen van de tweede generatie voorzien. Zo ook de Nest Cam IQ, met gezichtsherkenning. Deze camera maakt beelden in 4k en high dynamic range (hdr), beschikt over nachtzicht en heeft sterk verbeterde speakers aan boord. Bovendien versleutelt deze camera de beelden en is hij slim genoeg om geen melding te sturen wanneer één van je huisdieren door het huis aan het ravotten is.

Echter, voor dit alles moet 349 euro betaald worden, wat bijna het dubbele is dan de normale Nest Cam Indoor. We begrijpen dat de nieuwe features geld kosten en je weer wat extra’s bieden, maar het is vrij persoonlijk of je die nieuwe features ook echt nodig denkt te hebben. […] Daarbij komt – voor alle Nest Cam-producten – dat een abonnement op Nest Aware eigenlijk nog altijd een vereiste is. Pas dan haal je het maximale uit je camera, want drie uur terugkijken met alleen screenshots is maar beperkt. De Nest Cam IQ is één van de beste slimme camera’s die je op dit moment kunt kopen, en komt ook met de meest geavanceerde mogelijkheden.

Lees hier onze recensie van de Nest Cam IQ.


€ 279,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 289,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 299,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 149,00

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 149,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 159,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 204,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 237,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 240,51

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Nubo Cam

De Nubo Cam van Panasonic is een flexibele, waterdichte beveiligingscamera met een meegeleverde simkaart aan boord. Zo kan de camera altijd, dus ook via het mobiele netwerk, beelden sturen naar je smartphone. Je kunt de camera gebruiken met een aantal abonnementsvormen, waarvan de duurste 99,99 euro per maand is. De Nubo Cam voelt verder heel degelijk aan, de app is goed doordacht en de koppeling met IFTTT (lees daar hier meer over) breidt het aantal mogelijkheden op een handige manier sterk uit.

De Nubo Cam is een goed product. De mogelijkheden zijn groter dan bij veel andere IP-camera’s. 4G, de magneet op de achterkant en de waterbestendigheid maken dat deze camera wel eens nieuwe markten kan aanboren. De koppeling met IFTTT is handig en, wat ons betreft, bijna verplicht bij smarthome devices. De prijs van de camera is wel aan de hoge kant. Een Nest Cam kost 199 euro, de Nubo Cam anderhalf keer zoveel: 349 euro. De prijzen voor cloudopslag zijn ook niet mals, met abonnementen tussen tien en honderd euro per maand. […] Voor gewoon huis-, tuin- en keukengebruik is deze camera eigenlijk wat te rijk uitgerust.

Lees hier onze recensie van de Nubo Cam.Logitech Circle 2

Naast Nest heeft ook Logitech dit jaar een vernieuwde versie van zijn beveiligingscamera uitgebracht. Het nieuwe model kan zowel binnen als buiten gebruikt worden, komt met verschillende accessoires en biedt een nog wijdere kijkhoek. Er bestaan twee versies op de markt; een versie met kabel en een draadloze versie. Beide camera’s beschikken over een kijkhoek van 180 graden (voorheen 135 graden), een full hd-beeld, een ingebouwde microfoon en een ingebouwde speaker. Het is dus mogelijk om te praten met iemand die voor de camera staat.

Daarbij is de beeldkwaliteit zeer goed en werkt de bewegingssensor (met bijbehorend algoritme) grotendeels zoals beloofd wordt. Daar tegenover staat echter wel een iets hogere prijs van 199 euro en het feit dat een abonnement toch wel vereist is wanneer je van al die extra slimme functies (o.a. personenfilters en bewegingszones) gebruik wilt maken. […] Wij blijven het wel een voordeel van Logitech vinden dat je 24 uur onbeperkt kunt terugkijken en downloaden, zonder dat dit iets kost en zonder dat je beperkingen opgelegd krijgt. We kunnen dus niet anders dan de Logitech Circle 2 een absolute aanrader noemen.

Lees hier onze recensie van de Logitech Circle 2.


€ 178,99

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 179,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 229,00

Binnen 5 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 169,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


Meer lezen?

Wil je meer lezen over beveiligingscamera’s of over veiligheid en beveiliging in het algemeen, check dan ons uitgebreide nieuwsarchief. Ook hebben we inmiddels een groot aantal tips en recensies geschreven waar je doorheen kunt klikken.

  • Delen:

Reacties

  1. Jasper
    07 januari, 2018 om 9:33

    Wat mij opvalt is dat deze cameras allemaal cameras zijn uit het lagere segment die niet de functionaliteit hebben zoals een echte bewakingscamera. Dan zou je toch een andere prijs verwachten? Maar voor hetzelfde geld heb je tegenwoordig een professionele Dahua, Zavio of Hikvision bewakingscamera.
    Dan heb je veel meer mogelijkheden en ondersteuning. Zit je niet vast aan (betaalde) opslag en kan je je camera’s buiten ophangen en zijn ze ook vandaalbestendig.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.