Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon Alexa gaat straks ook al voor je koken

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 12:19 CategorieBediening

Wat kan Amazon Alexa ondertussen niet? Die vraag lijkt gemakkelijker te beantwoorden dan de vraag wat de virtuele assistent allemaal wel kan. Amazon voegt namelijk meer mogelijkheden toe om de assistent in de keuken nuttig te maken. Zo kan de assistent nu ook de magnetron aanzetten en komen er nog meer apparaten bij.

Alexa kookt voor je

Amazon voegt aan de Smart Home Skill API van Alexa nu ook kookmogelijkheden toe. Zo kunnen gebruikers binnenkort aan de assistent vragen om even de kip die in de magnetron te ontdooien, of om dat apparaat tijdelijk op een extra hoge stand in te schakelen. Het achterliggende idee is dat het niet meer nodig is om knoppen in te drukken zodra je eten in de magnetron hebt liggen.

Het eerste bedrijf dat een magnetron van Alexa-integratie voorziet is overigens Whirlpool. Dat lanceert “binnenkort” een magnetron die de stemassistent ondersteunt. Maar ook andere bedrijven hebben al laten weten hier iets mee te gaan doen, te weten LG, Samsung, GE Appliances en Kenwood.

Ook die bedrijven gaan verschillende mogelijkheden toevoegen aan hun apparatuur. Zo zou je straks de assistent kunnen vragen om de oven alvast voor te verwarmen. In het licht van dat laatste is een ander nieuwtje rond Amazon overigens extra interessant: het investeert in June Life. Dat is een convectie oven die voorzien is van ingebouwde camera. Daardoor kan het apparaat registreren welk eten erin zit en zelf bepalen hoe lang dat gekookt moet worden. Ook dit apparaat is al voorzien van ondersteuning voor de Amazon-assistent.

In eerste instantie is de kookfunctie alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en is het nog altijd nodig om een Echo-apparaat in huis te hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.