Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon patenteert augmentedrealityspiegel voor ‘passen’ van kleding

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 10:24 CategorieAccessoires

Mocht Amazon dit product op de markt uitbrengen, dan is het straks mogelijk kleding virtueel uit te proberen op deze augmentedrealityspiegel. Zo kun je van tevoren bekijken of het kledingstuk dat je op het oog hebt je überhaupt wel staat — of juist niet.

Kleding virtueel uitproberen met spiegel van Amazon

Amazon heeft een patent aangevraagd voor een augmentedrealityspiegel. Met de spiegel is het mogelijk kleding te passen die je op het oog hebt, om te zien of het je wel staat. Je draagt deze kleding natuurlijk niet; op de spiegel wordt er een digitale laag over je huidige kleding gelegd, waardoor je kunt zien hoe dat eruit zou zien. Hoe het bedrijf dit naar de consumenten zou willen brengen is nog maar de vraag, maar het is in elk geval een interessant idee. Zeker omdat sommige kleding wel leuk is, maar je niet altijd hoef te staan, natuurlijk.

Het apparaat gebruikt een combinatie schermen, projectoren en camera’s om het digitale beeld te creëren, maar is niet net zo reflecterend als een normale spiegel. Onlangs heeft Amazon nog het bedrijf Body Labs overgenomen, een bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in dergelijke producten, dus het zou zomaar kunnen zijn dat we binnenkort een augmentedrealityspiegel voorbij kunnen zien komen van beide bedrijven. Via de website van de online winkelketen is het al mogelijk kleding te kopen vanuit huis — en straks dus ook passen voordat je die koopt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.