Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Amazon voegt Alexa toe aan Amazon Alexa-applicatie

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2018, 9:29 CategorieSoftware en apps

Amazon laat weten dat de Amazon Alexa-app wordt voorzien van de stemassistent zelf. Nu kun je de assistent nog niet aanspreken binnen de app. Met de app is het alleen mogelijk geweest Alexa-apparaten in huis in te stellen, maar niet aan te sturen.

Amazon Alexa naar Alexa-app

Amazon rolt op dit moment een update uit die stemassistent Alexa toevoegt aan de officiële Amazon Alexa-app. Dat klinkt misschien een beetje gek, maar tot op heden was het zo dat de stemassistent niet te gebruiken was binnen die applicatie. Met de app is het mogelijk Alexa-apparaten in huis in te stellen, maar niet middels de stem te bedienen. Wanneer de digitale assistent is toegevoegd, dan heb je dus niet per sé een Alexa-speaker, of andere slim product met de assistent aan boord, meer nodig om dingen in huis te regelen.

Zo krijg je toegang tot alle skills, kun je muziek bedienen, berichten versturen en nog veel meer. Je kunt overigens alleen Alexa roepen wanneer je de app open hebt staan, wil je dat de stemassistent erop reageert. Maar wanneer je die app dus open hebt staan, dan kun je alles doen wat je normaal met zo’n slimme speaker zou doen. De update wordt momenteel gefaseerd uitgerold, dus het kan nog even duren voordat die bij iedereen is aangekomen. Je downloadt de update via de Google Play Store, App Store of Amazons eigen Appstore.

  • Amazon Alexa
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.