Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple HomePod vanaf 9 februari te koop in de Verenigde Staten

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2018, 15:45 CategorieBeeld en geluid

Apple heeft dinsdag bekendgemaakt dat de slimme speaker Apple HomePod vanaf 9 februari te koop is in de Verenigde Staten. Ook zal de speaker dan te koop zijn in het Verenigd Koninkrijk en Australië en komt die in de lente naar Duitsland en Frankrijk.

Apple HomePod volgende maand te koop

Apple heeft aangekondigd dat de Apple HomePod, de eerste slimme speaker van het bedrijf, vanaf 9 februari te koop is in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. In de lente moet de speaker, met een prijs van 349 dollar, ook in Duitsland en Frankrijk te koop zijn. Vanaf 26 januari is de speaker te pre-orderen. Als slimme speaker heeft de HomePod een veel hoger prijskaartje dan zijn concurrentie, maar de hardware aan boord moet dan ook voor een veel betere geluidskwaliteit voor muziek gaan zorgen.

Tussen de aankondiging in juni en nu lijkt Apple niets veranderd te hebben aan (het design) van de Apple HomePod. Uiteraard is de speaker in combinatie met Apple Music te gebruiken, maar onduidelijk is nog of je ook andere muziekstreamingdienst kunt gebruiken. Daarnaast is spraakassistent Siri ook niet zo capabel als op andere Apple-apparaten, blijkt uit eerder gelekte informatie. Mogelijk horen we pas tijdens de ontwikkelaarsconferentie van Apple wat Siri allemaal in de toekomst kam betekenen voor de speaker.

Bovendien ondersteunt de Apple HomePod ook niet meteen multiroomstreaming, maar wordt die functie pas later dit jaar uitgerold. Wanneer de slimme speaker naar Nederland komt, is helaas nog niet bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.