Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Apple ontvangt goedkeuring van FCC voor Apple HomePod

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2018, 10:55 CategorieBeeld en geluid

Apple heeft de goedkeuring van de FCC binnen voor de Apple HomePod, waardoor een release misschien aanstaande is. De FCC is de Amerikaanse communicatiewaakhond die allerlei apparaten test met betrekking tot communicatie, voordat ze op de markt komen.

Apple HomePod goedgekeurd door FCC

Apple heeft eerder beloofd dat de Apple HomePod ‘vroeg in 2018’ zou worden gelanceerd. Die belofte is nu nog niet waargemaakt, maar daar kan binnenkort verandering in komen. De slimme speaker heeft namelijk de goedkeuring van de FCC binnen. De FCC is een Amerikaans overheidsorgaan dat alle apparaten met betrekking tot communicatie test voordat ze op de markt komen. Deze goedkeuring betekent dat het product aan alle eisen voldoen en dat het bedrijf nu officieel het apparaat op de markt mag uitbrengen.

Ter vergelijking, om aan te tonen hoe snel het kan gaan: de iPhone X kreeg een maand voor de release de goedkeuring van de FCC. Eerder kwam in het nieuws dat een leverancier van het product al één miljoen stuks heeft kunnen produceren, die nu al onderweg zouden zijn naar Apple. Aanvankelijk had Apple het plan om de Apple HomePod in december van 2017 uit te brengen, maar het werd al heel snel duidelijk dat de fabrikant die doelstelling niet ging halen. Het wachten is nu totdat Apple aankondigt wanneer de speaker wel te koop is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.