Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De Asus Lyra Voice is een mesh-router en Alexa-speaker in één

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 16:42 CategorieThuisnetwerk

Asus heeft een bijzondere mesh-router aangekondigd die ook dienst kan doen als een slimme Alexa-speaker, genaamd de Asus Lyra Voice. Het apparaat kan worden gekoppeld aan andere Lyra wifi-hubs en biedt ondersteuning aan voor 802.11ac-wifi.

Asus Lyra Voice: een slimme speaker en mesh-router in één

Asus heeft de Asus Lyra Voice aangekondigd. Dit is een mesh-router die je ook kunt gebruiken als een slimme speaker met stemassistent Alexa aan boord. Door het apparaat te koppelen aan andere wifi-hubs van Lyra kun je een mesh-netwerk realiseren, via 802.11ac-wifi. Maar je kunt het apparaat dus ook inzetten als een slimme assistent voor in huis, waardoor je ook overal meteen toegang hebt tot nieuws, meldingen en dingen die je kunt regelen in je smarthome. Een voordeel van deze Frankenstein is dat je minder apparaten nodig hebt.

Daarnaast heeft Asus nog een product gepresenteerd tijdens CES 2018, de grootste techbeurs die op dit moment in Las Vegas plaatsvindt. Het is een andere router, in de vorm van een piramide. Net zoals de Asus Lyra Voice kun je ook de Lyra Trio bedienen met de companion-app die Asus heeft gemaakt voor de Lyra-reeks. Beide apparaten zijn ergens in de eerste helft van 2018 te koop, in elk geval in de Verenigde Staten. Helaas heeft de fabrikant ook nog geen prijs bekendgemaakt en hebben we ook nog geen info over een Europese release.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.