Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Audi en Nissan willen het slimme huis van stroom voorzien

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2018, 12:39 CategorieEnergie

Auto’s van de toekomst kunnen nog wel eens integrale rol gaan spelen in de energievoorziening van het huis van de toekomst. Zowel autofabrikant Audi als Nissan werken aan oplossingen die werken voor de elektrische auto als de smarthome.

Auto’s en het huis van de toekomst

Audi werkt op dit moment aan een duurzaam energiesysteem dat stroom kan geven aan een elektrische auto en een smarthome. De autofabrikant test dit systeem momenteel in Ingolstadt, waar het een buurt helpt met energieverdeling. Het netwerk haalt zijn stroom uit zonnepanelen, waarna die stroom wordt opgeslagen en wordt verdeeld. Die verdeling gebeurt op basis van de behoeften van de gebruikers, voor zowel het huis als de auto. Er wordt dus stroom gegeven wanneer dat nodig is, is het idee achter het netwerk.

Mocht er toch meer stroom nodig zijn, dan kan het Audi Smart Energy Network stroom halen van het normale netwerk. Mocht dit systeem goed uit te test komen, dan kan het dus zijn dat we in de toekomst een duurzame stroomtoevoer voor een wijk kunnen realiseren, die stroom verdeelt op basis van behoefte en extra stroom kan krijgen van het landelijke netwerk waar nodig. Dit is overigens niet de eerste keer dat een autofabrikant zich bezighoudt met het ontwikkelen en beheren van een slim stroomnetwerk voor auto’s en slimme huizen.

Nissan werkt momenteel aan Vehicle to Home, een experimenteel systeem waarbij de auto alle benodigde stroom levert voor het huis. Wanneer je de auto parkeert, dan krijgt het huis toegang tot de benodigde stroom. Je huis zou zo toegang kunnen krijgen tot dagen aan stroom. In de avond is het stroomgebruik lager en dus goedkoper, en op dat moment zal de auto worden opgeladen. Ook wordt er gekeken naar de mogelijk overgebleven stroom te verkopen aan energiemaatschappijen, zodat er helemaal niets verloren gaat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.