Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Brink onthult slimme verlichting met camera’s voor buitenshuis

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2018, 21:22 CategorieVeiligheid en beveiliging

Op de CES in Las Vegas heeft Brink slimme verlichting geïntroduceerd voor in de tuin. Het gaat om twee lampen voor de Array-serie, die beide voorzien zijn van beveiligingscamera’s.

Slimme verlichting met camera

De lampen zijn ontworpen om de verlichting in je voor- en achtertuin te vervangen. Ze worden geleverd in twee stijlen. De wat ouderwets uitziende LED-lamp is bedoeld voor op de veranda. Daarnaast is er een tweekoppige lamp voor de achtertuin en de wat grotere gebieden naast het huis. Beide lampen hebben twee settings als het gaat om de verlichting. Normaal gesproken staat de setting op ‘standaard’, maar zodra de bewegingsdetector wordt geactiveerd, zal het normale licht veranderen in zeer fel licht. De tweekoppige lamp is ook nog eens voorzien van een sirene.

De slimme verlichting maakt deel uit van de Array-serie en beide lampen werken dan ook in combinatie met de Array-app. De ingebouwde camera’s maken gebruik van live streaming in 1080P high definition en zijn tevens voorzien van night vision. Via de bijbehorende Array-app kan je alles wat er gebeurt op je smartphone of tablet in de gaten houden. De bewegingsdetectors kunnen 270 graden in het rond scannen. De camera’s kunnen tracken en inzoomen en zijn volgens Brink dusdanig slim, dat ze mensen kunnen onderscheiden van dieren en takken.

Eerder presenteerde Brink ook al een slim deurslot op de CES in Las Vegas. De zogenaamde Chek gebruikt elektronische waarneming om te controleren of je deur wel echt op slot zit. Via de Array-app op je telefoon kun je vervolgens bevestigen of er daadwerkelijk niemand zomaar binnen kan komen.

Alle drie de producten zullen in 2018 op de markt verschijnen. Voor de enkele LED-lamp is voor Amerika al een adviesprijs van 300 dollar aangekondigd. Over de beschikbaarheid en prijzen voor Europa is nog niets bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.