Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

D-Link presenteert eigen 802.11ax-routers (met een snelheid tot 11.000 Mbps)

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 16:31 CategorieThuisnetwerk

Tijdens CES 2018 heeft D-Link twee nieuwe routers gepresenteerd die ondersteuning aanbieden voor 802.11ax (en natuurlijk 802.11ac). 802.11ax is mogelijk de volgende grote stap voor wifi, maar de Wi-Fi Alliance heeft de standaard nog niet gecertificeerd.

D-Link zet in op wifi 802.11ax

Zoals het er nu naar uitziet wordt de volgende grote stap van wifi 802.11ax. Deze standaard is sneller dan wifi 802.11ac en moet beter kunnen omgaan met het groeiende aantal apparaten in huis. De verbinding is echter nog niet helemaal uit ontwikkeld, waardoor de Wi-Fi Alliance nog geen officieel certificaat heeft afgegeven om ax tot dé nieuwe standaard te maken. Vooralsnog gebeurt dat niet voor het einde van dit jaar, maar dat weerhoudt fabrikanten van routers er niet van nu al met producten te komen die 802.11ax ondersteunen.

Echter, op dit moment is het zo dat niemand nog apparaten in huis heeft staan die (alleen) ondersteuning aanbieden voor de nieuwe wifi-standaard. Toch heeft D-Link tijdens CES 2018 twee routers aangekondigd die de mogelijk nieuwe standaard al ondersteunen: de dual-band AX6000 Ultra Wi-Fi Router en de tri-band AX11000 Ultra Wi-Fi Router. De eerstgenoemde kan snelheden behalen van ruim zesduizend Mbps, terwijl de tri-band tot elfduizend Mbps moet gaan halen. Snelheden die nu krankzinnig lijken op papier.

De routers moeten in de tweede helft van 2018 op de markt verschijnen, voor een nog onbekende prijs.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.