Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De Phyn Plus houdt thuis het water(verbruik) in de gaten

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 21:26 CategorieAlgemeen

Op de CES in Las Vegas kondigde Phyn hun eerste product voor consumenten aan. De Phyn Plus is een slimme oplossing om thuis je water(leidingen) in de gaten te houden.

Phyn Plus meet waterdruk

Je sluit de Phyn Plus – het apparaat ziet eruit als een grote batterij – direct aan op de waterleiding thuis. De Phyn Plus is vervolgens in staat om kleine veranderingen in de waterdruk waar te nemen en het algemene verbruik van water in huis te monitoren. Hij kan tevens opstoppingen, gebarsten pijpleidingen en lekkages voor je opsporen. Het apparaat is daarnaast in staat om bij een noodgeval het water gewoon helemaal af te sluiten, zodat grotere problemen op de lange termijn voorkomen worden.

Phyn claimt dat de Plus in staat is om zo accuraat mogelijk data te verzamelen als het gaat om het verbruik van water bij onder meer het douchen, het doorspoelen van het toilet en het verbruik van water in de keuken. Daardoor zou de Phyn Plus makkelijk onderscheid kunnen maken tussen wat normaal verbruik is en wat niet. Hij zou 240 keer per seconde veranderingen in de waterdruk opmeten en daardoor zelfs de allerkleinste afwijkingen waar kunnen nemen. Hij neemt tevens de temperatuur op, om te kijken of de leidingen niet bevroren raken.

Phyn is een nieuwe subdivisie van Belkin en heeft de Plus ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Uponor. Waar een fabrikant als Nest werkt met de energiebedrijven zelf, heeft Phyn nog geen samenwerking met waterleidingbedrijven aangekondigd. De Phyn wordt dit voorjaar uitgerold in Amerika, in alvast de 30 steden met de meeste lekkages. Hij zal daar verkocht worden voor 850 dollar, exclusief installatiekosten.

Over de beschikbaarheid en prijs in Europa is nog niets bekend.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.