Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De Ecovac Winbot X lapt ramen zonder stroomkabel

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 13:12 CategorieHuishoudelijke apparaten

Ecovac heeft een nieuwe ramenlapper aangekondigd: de Ecovac Winbot X. Deze slimme glazenwasser werkt ook zonder stroomkabel. Dat betekent niet alleen minder troep voor je ramen, maar ook een grotere flexibiliteit en effectiever bereik voor het apparaat.

Ecovac Winbot X werkt op een accu

Ecovac heeft een nieuwe glazenwasser aangekondigd tijdens CES 2018. Deze ramenlapper werkt zonder stroomkabel en is dus draadloos te gebruiken. Dat betekent niet alleen minder dradentroep voor je raam, maar ook meer flexibiliteit en hoger bereik voor het apparaat. Dit nieuwe model heet de Ecovac Winbot X en is de eerste Winbot van het bedrijf dat dus op een accu werkt. De huidige modellen hebben ook een interne batterij, maar daar kun je hoogstens vijftien minuten gebruik van maken; die is dan ook bedoeld voor noodgevallen.

Wel is er nog een ander draad aanwezig, maar dat is puur voor de veiligheid. Evocac noemt dit het Safe Tether System. Dit draad komt tevoorschijn wanneer het systeem merkt dat het apparaat valt (omdat het z’n zuigkracht verloren is, bijvoorbeeld, of om wat voor reden dan ook van je raam af valt) en is verder niet zichtbaar. Ecovac wil de Ecovac Winbot X ergens in het tweede kwartaal wereldwijd uitbrengen. Er is een prijs van 449 dollar genoemd voor de VS, maar over een Europese prijs is op moment van schrijven nog niets bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.