Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Gelekte screenshots tonen bediening van Apple HomePod

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2018, 9:11 CategorieBeeld en geluid

Er zijn Franse screenshots gelekt waarop we kunnen zien hoe we straks de Apple HomePod kunnen bedienen op een iPhone. Ook blijkt uit deze screenshots dat je de slimme speaker met meerdere gebruikers tegelijkertijd kunt gebruiken.

Screenshots tonen bedienen Apple HomePod

In de afgelopen is er al veel nieuws naar buiten gekomen over de Apple HomePod. Vandaag is ook zo’n dag; er zijn namelijk Franstalige screenshots gelekt waarop we kunnen zien hoe we de slimme speaker straks kunnen bedienen. De HomePod krijgt geen aparte companion app, maar wordt bediend alsof het een Homekit-accessoire is. Zo kun je bijvoorbeeld de geluidseffecten van Siri in- en uitschakelen, de aanraakgevoelige led-interface in- en uitschakelen en Siri activeren vanuit de instellingen.

Ook heb je als gebruiker veel invloed op de manier waarop de speaker reageert. Zo kun je de drukgevoeligheid of de snelheid van de stem instellen. Verder kun je op dat aanraakgevoelige omgeving op de speaker een plus- en minknop installeren, zodat je op de speaker zelf de volume kunt regelen. De screenshots laten ook zien dat de Apple HomePod meerdere gebruikers tegelijkertijd ondersteunt. De speaker kan onderscheid maken tussen de primaire stem en andere leden van de familie. Alleen de primaire stem kan berichten versturen.

Maar andere leden van de familie zouden dan bijvoorbeeld de volume van de muziek kunnen instellen. Dus algemene dingen zijn voor iedereen weggelegd, terwijl specifiekere dingen alleen voor de primaire stem gelden. Die stem wordt namelijk gekoppeld aan een Apple ID, waardoor de extra functionaliteiten mogelijk zijn. De verwachting is dat Apple binnenkort bekendmaakt wanneer de Apple HomePod te koop is. De prijs in Amerika ligt rond de 350 dollar, wat omgerekend 285 euro is (zonder allerlei Europese belastingen).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.