Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google-app hint naar tweede taal instellen op Google Assistant

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2018, 13:01 CategorieSoftware en apps

In de Google-app zijn verwijzingen gevonden naar nieuwe functies die mogelijk worden toegevoegd aan de Google Assistant. Eén van de genoemde functies heeft te maken met het instellen van een tweede taal voor de stemassistent.

Google Assistant instellen met twee talen – gerucht

Voordat Google producten voorziet van nieuwe functies, worden er stapsgewijs elementen toegevoegd aan bestaande apps. Die elementen zijn vaak te vinden in zogenaamde ‘strings’ in de code van een app (strings bevatten vaak teksten van popups en instellingen). In de nieuwste versie van de Google-app zijn een aantal elementen gevonden die mogelijk verwijzen naar toekomstige functies van de Google Assistant. Zo is er een optie opgedoken waarmee gebruikers zelf de taal van de handige stemassistent kunnen instellen.

Dan moet dat natuurlijk wel een taal zijn die wordt ondersteund. Daarnaast kunnen gebruikers mogelijk ook een secundaire taal instellen, die werkt naast de taal die staat ingesteld als primair. Zo hoef je in theorie dus niet te wisselen tussen de talen en zou je ze door elkaar kunnen gebruiken. Verder is er nog een speciale Google Home Summer time mode opgedoken, waarvan niet bekend is wat je daarmee kunt doen en kan de Google Assistant in de toekomst mogelijk beter omgaan met schermen en televisies.

Aangezien Google tijdens CES 2018 een aantal slimme speakers met een relatief groot scherm aan boord heeft gepresenteerd, is het handig om te weten dat de Assistant goed overweg kan gaan met dergelijke hardware. Helaas is op moment van schrijven niet bekend of Google deze functies zal gaan introduceren. Functies die opduiken in de broncode van een app hoeven niet altijd uitgerold te worden; het kan ook zijn dat het bedrijf simpelweg wat dingen aan het testen is. Dat neemt niet weg dat dit een aantal handige opties lijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.