Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Google Assistant dit jaar ook in het Nederlands te gebruiken’

Geschreven door
Geplaatst op25 januari 2018, 14:15 CategorieBediening

Tijdens een evenement van Philips, waar televisies met ondersteuning voor Google Assistant werden getoond, vingen we een interessant nieuwtje op. De persoonlijke assistent Google Assistant zal dit jaar ook ondersteuning voor de Nederlandse taal krijgen.

Nederlandse taal in tweede helft van 2018 toegevoegd

Op dit moment ondersteunt de virtuele assistent de Engelse, Duitse, Franse en Japanse taal. In 2018 worden daar de Nederlandse en de Italiaanse taal aan toegevoegd, zo vertelde een medewerker van TP Vision, dat televisies produceert en ontwikkelt onder licentie van Philips. De taalondersteuning in het Engels wordt in de eerste helft van het jaar toegevoegd aan de televisies van Philips, in de tweede helft van het jaar komt daar ook de Nederlandse taal bij.

Het is nog onduidelijk of de ondersteuning van de Nederlandse taal voor Google Assistant voor elk apparaat tegelijk beschikbaar wordt. In dit geval ging het om televisies van Philips, maar ook smartphones en de Google Home-speakers werken met Google Assistant. De trend is echter dat een nieuwe taal overal tegelijk beschikbaar wordt gesteld, dus we verwachten dat de Nederlandse taal voor de virtuele assistent in de tweede helft van 2018 voor elk apparaat wordt uitgerold.

Google Assistant is de persoonlijke assistent van Google en is vergelijkbaar met Siri van Apple, Cortana van Microsoft en Alexa van Amazon.

  • Delen:

Reacties

  1. stefan uytterhoeven
    25 januari, 2018 om 18:19

    Hopelijk begin tweede helft dan een niet tegen kerstmis ;)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.