‘Google Assistant dit jaar ook in het Nederlands te gebruiken’

25 januari 2018 1 Minuut 1 Reacties
GoogleHomeAssistent

Een medewerker van TP Vision vertelde tijdens een evenement van Philips dat Google Assistant in 2018 ook in het Nederlands te gebruiken zal zijn. We verwachten de ondersteuning niet alleen voor televisies, maar ook voor smartphones en Google Home-speakers.

Tijdens een evenement van Philips, waar televisies met ondersteuning voor Google Assistant werden getoond, vingen we een interessant nieuwtje op. De persoonlijke assistent Google Assistant zal dit jaar ook ondersteuning voor de Nederlandse taal krijgen.

Nederlandse taal in tweede helft van 2018 toegevoegd

Op dit moment ondersteunt de virtuele assistent de Engelse, Duitse, Franse en Japanse taal. In 2018 worden daar de Nederlandse en de Italiaanse taal aan toegevoegd, zo vertelde een medewerker van TP Vision, dat televisies produceert en ontwikkelt onder licentie van Philips. De taalondersteuning in het Engels wordt in de eerste helft van het jaar toegevoegd aan de televisies van Philips, in de tweede helft van het jaar komt daar ook de Nederlandse taal bij.

Het is nog onduidelijk of de ondersteuning van de Nederlandse taal voor Google Assistant voor elk apparaat tegelijk beschikbaar wordt. In dit geval ging het om televisies van Philips, maar ook smartphones en de Google Home-speakers werken met Google Assistant. De trend is echter dat een nieuwe taal overal tegelijk beschikbaar wordt gesteld, dus we verwachten dat de Nederlandse taal voor de virtuele assistent in de tweede helft van 2018 voor elk apparaat wordt uitgerold.

Google Assistant is de persoonlijke assistent van Google en is vergelijkbaar met Siri van Apple, Cortana van Microsoft en Alexa van Amazon.

Reacties (1)