Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

‘Google Assistant straks met eigen stemcommando te activeren’

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2018, 9:18 CategorieSoftware en apps

Uit de code van de Google-app blijkt dat Google werkt aan de mogelijkheid Google Assistant met een eigen stemcommando te activeren. Dat zou dus betekenen dat je straks niet alleen afhankelijk bent van ‘OK Google’, maar dus zelf bepaalt hoe je de assistent aanspreekt.

Google Assistant aanspreken met eigen woorden – gerucht

In een recent uitgebrachte versie van de Google-app, gezien door 9to5Google, is een verwijzing gevonden naar een handige functie voor de Google Assistant. In de toekomst is het misschien mogelijk de assistent te activeren met een eigen stemcommando. Nu is het zo dat je ‘OK Google’ moet gebruiken voor de activatie (vanaf dat moment luistert ze naar wat je precies wil doen of horen), maar straks kun je dat commando dus mogelijk zelf instellen. Er zal ook een installatieproces aanwezig zijn die dat woord of die zin instelt.

Mocht je zelf een woord of zin hebben ingesteld, dan is het ook nog steeds mogelijk met de bestaande mogelijkheden de assistent aan te spreken. Daarnaast is er iets meer bekend over de Google Duo-integratie op slimme speakers met een touchscreen aan boord. Je kunt zowel in- als uitloggen met je Google-account. Met Google Duo is het mogelijk te videobellen via een smartphone. Maar wanneer de app ook op de nieuwe slimme apparaten beschikbaar is, ben je dus niet meer afhankelijk van je smartphone. Google heeft nog niets bevestigd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.