Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google brengt vandaag fix uit voor Google Cast-bug die wifi platlegt

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2018, 9:21 CategorieThuisnetwerk

Vanaf vandaag kun je een update verwachten voor je Google Cast-apparaat die ervoor moet zorgen dat je netwerk niet constant platgelegd wordt. Naast Cast-apparaten is het ook zo dat Android-smartphones voor te veel netwerkverkeer kunnen zorgen.

Oplossing voor platgelegd netwerk met Google Cast

Mensen die thuis een Google Cast-apparaat hebben staan (bijvoorbeeld een Google Chromecast of een versie van Google Home), hebben in de afgelopen dagen gemerkt dat hun wifi-netwerk nog wel eens werd platgelegd. Google heeft destijds niet meteen gereageerd op het probleem, maar routerfabrikant TP-Link wel; die had dan ook heel snel een patch beschikbaar gesteld. Maar het probleem lag niet zozeer in de router, maar in de producten van Google. Gelukkig heeft Google inmiddels gereageerd op de vervelende situatie.

Op een ondersteuningspagina van Google is te lezen dat het bedrijf werkt aan een update en dat die vandaag ergens zou moeten verschijnen. Google meldt dat niet alleen Google Cast-apparaten voor problemen kunnen zorgen, maar dat Android-smartphones ook onterecht voor heel veel netwerkverkeer kunnen zorgen. Afhankelijk van je router kunnen er dan twee dingen gebeuren: of je wifi-netwerk wordt langzaam of hij wordt platgegooid. Het wachten is nu op de update; maar het is goed om te weten dat er in elk geval een oplossing onderweg is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.