Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Google Home en Assistant ondersteunen meer dan 1500 smarthome-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2018, 13:13 CategorieBediening

Google is hard aan het werk om het aantal smarthome-apparaten dat ondersteund wordt door de Google Home-speaker en de digitale Google Assistant uit te breiden. Vandaag laat het Amerikaanse bedrijf weten dat inmiddels meer dan 1500 apparaten van meer dan 200 merken aangestuurd kunnen worden met Home en de Assistant.

Smarthome-bedrijven kunnen op twee manieren integratie met Google Home of de Google Assistant verwezenlijken. De eerste manier is via ‘Home Control’, waarmee alle geïmporteerde apparaten in een lijst verschijnen en je ze aan ruimten toe kunt wijzen en met standaard spraakcommando’s kunt bedienen. De tweede manier is middels ‘Actions’ binnen Google/Assistant apps die in de ‘Explore’ sectie te vinden zijn.

Het verschil in gebruik is klein, maar als we de twee methodes samenpakken dan zien we dat Google inmiddels aardig wat producten direct kan bedienen middels spraak. Een aantal van de merken die ondersteund worden vind je hieronder;

 • Ecovacs + Deebot Ecovacs
 • Energenie MiHome
 • OSRAM Lightify Europe
 • Eques Elf
 • Seetime Smart
 • VeSync
 • Mediola SmartHome
 • DreamCatcher
 • Simple Connect
 • Orient AC
 • Skybell
 • Petnet
 • APPSPOWER
 • Smart K
 • Voxior Home
 • AIONE Lifestyle Studio Inc.
 • AppUnique Limited
 • Vivitar Smart Cameras => Vivitar Smart Home (incl Cameras, Lights, Plugs, Wall Mounts)

Op dit moment is de Google Home speaker nog niet in Nederland te koop en bovendien is de Google Assistant alleen nog in het engels te gebruiken.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.