Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Het Tabs-systeem houdt je kinderen over een afstand van anderhalve kilometer in de gaten

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2018, 10:27 CategorieVeiligheid en beveiliging

De CES 2018 is alweer voorbij, maar toch hebben we nog een paar nieuwtjes uit Las Vegas. Waaronder ook een interessant nieuw product afkomstig van TrackNet, dat de CES gebruikt heeft als lanceerplatform voor een nieuw smart home product. Het gaat om Tabs, een systeem dat een bereik heeft van anderhalve kilometer en geen mobiele verbinding nodig heeft.

Tabs volgt de kids

Tabs is een systeem dat meerdere apparaten ondersteunt en over behoorlijk geavanceerde sensoren beschikt. Het geheel heeft onder meer bewegingssensoren, sensoren voor de luchtkwaliteit en is voorzien van GPS-locators. Al die sensoren werken met een LoRaWAN-verbinding, die honderd keer het bereik heeft van een gemiddelde Bluetooth-verbinding.

Dat is nodig, want het idee achter Tabs is dat het systeem complete buurten in de gaten houdt. Zo kunnen ouders hun kinderen eenvoudig volgen als die langs gaan bij vrienden, of van en naar school gaan. Dat allemaal om een veiligere buurt te maken. Geinig is ook dat alle Tab-hubs in een buurt het bereik vergroten, dus potentieel is het netwerk veel groter dan die anderhalve kilometer waarover gesproken houdt. Maar Tabs draait om meer dan alleen de kinderen volgen.

Het systeem beschikt ook, en daarin is het wat traditioneler, over manieren om je huis te beveiligen en ervan op de hoogte te zijn of er iemand zich zomaar toegang toe probeert te verschaffen. Voor dit product verkoopt men straks een Home Monitoring set. Daarin bevinden zich onder meer drie sensoren voor de ramen en deuren, een bewegingssensor en een luchtsensor, evenals een hub waaraan dat gekoppeld moet worden. Deze set kost via Kickstarter 229 dollar (40 procent goedkoper dan de uiteindelijke winkelprijs). Omgerekend is dat 187 euro, al moeten daar nog btw en invoerheffingen bijgeteld worden.

Belangrijkst lijkt echter de Family Tabs Kit te zijn, die je als ouder ertoe in staat stelt je kinderen in de gaten te houden. In die set bevinden zich onder meer twee hippe polsbandjes (zoals bovenaan dit bericht te zien), een hub en twee locators voor bijvoorbeeld je sleutelbos. Deze set kost via Kickstarter 259 dollar, omgerekend 212 euro. Ook dit product is nu 40 procent goedkoper dan de uiteindelijke winkelprijs.

De bedoeling is dat de Tabs-producten vanaf maart 2018 te koop zijn. Of dat meteen in Nederland is, weten we nog niet.

  • Delen:

Reacties

  1. Arthur Duineveld
    24 januari, 2018 om 9:55

    Project was already cancelled on 12-01

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.