Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

HomePod ontvangt updates over-the-air via de Woning-applicatie

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2018, 9:42 CategorieBeeld en geluid

In de code van iOS staat beschreven hoe de Apple HomePod zal worden geüpdatet wanneer het apparaat beschikbaar is. Dit gaat via de Woning-applicatie. De slimme speaker zal zijn updates over-the-air gaan ontvangen, voor een gemakkelijk updateproces.

HomePod ontvangt updates via Woning-app

Wanneer de Apple HomePod verkrijgbaar is, dan zal het apparaat, net zoals andere apparaten van Apple, regelmatig worden voorzien van updates. Het bedrijf uit Cupertino heeft nog niet bekendgemaakt hoe die updates worden uitgebracht. De redactie van 9to5Mac heeft echter ontdekt dat die updates over-the-air worden uitgebracht via de Woning-applicatie. Dat blijkt uit code van het iOS-besturingssysteem. Je hebt deze applicatie nodig wanneer je apparaten in huis wil aansturen middels het smarthomeprotocol Homekit.

Op welke regelmatige basis de HomePod updates zal ontvangen, is vooralsnog onduidelijk. Maar omdat de slimme speaker draait op een versie van iOS, leeft het idee dat de updates arriveren wanneer de iPhone en iPad worden geüpdatet. Nu wil het toeval dat de speaker in de afgelopen maanden van updates werd voorzien wanneer de andere iOS-apparaten dat ook werden, dus heeft dat gerucht wat extra gewicht. Het ging dan om modellen die bij Apple-medewerkers thuis staan. Het apparaat is vanaf 9 februari te koop in onder meer de VS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.