Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Huawei WiFi Q2 is een hybride router voor mesh- en powerline-verbindingen

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2018, 16:20 CategorieThuisnetwerk

De nieuwe router van Huawei, De WiFi Q2 die is aangekondigd tijdens CES, combineert de mogelijkheden van een mesh- en powerline-verbinding. Een powerline-verbinding is een wifi- of internetverbinding die wordt gevoed via het stopcontact en een speciale adapter.

Dit is de Huawei WiFi Q2

Huawei heeft een speciale hybride router aangekondigd die mogelijk twee wifi-problemen in huis kan aanpakken: dode zones en langzamere snelheden hoe verder je van de router vandaan bent. De WiFi Q2, zoals het systeem heet, combineert een mesh-netwerk met de mogelijkheden van een powerline-adapter (een adapter die je in het stopcontact plaatst, waarna het internet erdoorheen kan gaan). Helaas heeft de Chinese fabrikant nog niet laten weten wanneer de hybride router te koop is en voor welk bedrag dat zal zijn.

Naast wifi via het stopcontact ondersteunt de WiFi Q2 ook 5 Ghz-banden en is er een toegewijd kanaal voor Internet of Things-verbindingen. Het systeem zal automatisch apparaten herkennen en die een band toewijzen, zodat zware gebruikers op het netwerk niet om hetzelfde plekje hoeven te vechten. Huawei belooft verder dat het systeem ‘plug-and-play’ is: dat houdt in dat je het systeem van stroom voorziet en aan je netwerk koppelt, waarna je er meteen mee aan de slag kunt. Google Wifi heeft ook een simpel installatieproces.

In totaal ondersteunt de Huawei WiFi Q2 tot zestien hotspots en wisselen van hotspot duurt ongeveer honderd milliseconden. Je zult daar dus niets van gaan merken. Draadloos ondersteunt het systeem snelheden tot 1.867 Mbps, terwijl internet via het stopcontact (de powerline-verbinding) tot 1 Gbps gaat. Tijdens de lancering zullen er drie bundels zijn: een premium set met drie hybride modules, een regulier pakket met routers die niet hybride zijn en een basale kit met een basisunit en één satelliet. Het wachten is nu op de prijs en releasedatum.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.