Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Kevin is een slimme speaker die kan doen alsof je altijd thuis bent

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2018, 9:49 CategorieBeeld en geluid

Op de CES-beurs in Las Vegas is een speciale slimme speaker aangekondigd die net kan doen alsof je altijd thuis bent: Kevin. De naam is een knipoog naar hetzelfde jongetje dat destijds alleen thuis was tijdens de kerstdagen in de film Home Alone.

Kevin: de slimme speaker die doet alsof je thuis bent

Wanneer je hebt geïnvesteerd in een smarthome, dan kun je misschien al simuleren dat je thuis bent. Het systeem in huis kan lampen her en der aandoen, waardoor het lijkt alsof er iemand door het huis loopt. Ook kun je je tv op een timer zetten, zodat er nog ergens geluid vandaan komt. Het idee daarachter is dat je inbrekers afschrikt, waardoor ze minder snel naar binnen willen komen. Maar wat nou als je de verschillende taken daarvoor kunt overlaten aan één apparaat? Dat is wat de slimme speaker Kevin kan, aangekondigd tijdens CES.

Deze speaker is gemaakt door het Zweedse bedrijf Mitipi. Wanneer je Kevin in huis haalt, dan dien je hem voor de deur te zetten. Wanneer je de deur uitgaat, dan gaat de speaker spelen met lampen en geluiden, die zouden passen bij de tijd van de dag. Zo komen er geluiden van een douche uit in de ochtend of tv-geluiden in de avond. Met de meegeleverde app kun je verschillende scenario’s opstarten en instellen. Zo kun je ook de geluiden harder zetten wanneer je in een drukke buurt of juist midden in de stad woont. Er is weken aan content.

De bedoeling is om Kevin op Kickstarter te lanceren voor een prijs tussen de 200 en 250 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.