Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

De Lenovo Smart Display is een soort Echo Show, met Google Assistant

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2018, 9:36 CategorieBediening

Lenovo heeft een eigen variant van de Amazon Echo Show gepresenteerd tijdens CES 2018, genaamd de Lenovo Smart Display. In tegenstelling tot de Echo Show treffen we hier niet stemassistent Alexa, maar de Google Assistant op aan.

Lenovo Smart Display met Google Assistant

Lenovo heeft tijdens CES 2018 een slimme speaker met beeldscherm aangekondigd (zoals de Echo Show van Amazon), genaamd de Lenovo Smart Display. Aan boord zit de slimme assistent van Google, de Google Assistant. De Smart Display heeft een aanraakgevoelig scherm van 8- of 10-inch en draait op speciale software. Ook luistert het apparaat altijd mee, zodat het weet wanneer je ‘OK Google’ door de kamer schreeuwt. Dit apparaat kan alles doen wat een Google Home-speaker kan, maar voegt dus een scherm toe aan de ervaring.

Zo kun je bijvoorbeeld je Google-account toevoegen en je agenda-afspraken opvragen. Op het beeldscherm kun je dan zien wat er op de planning staat. Ook kun je om een route vragen naar een adres, waarna je op het scherm kunt zien waar je heen moet gaan. De Lenovo Smart Display draait op Qualcomms Home Hub Platform en de Snapdragon 624-soc (system on a chip). Uiteraard is het apparaat voorzien van ondersteuning voor zowel wifi als bluetooth. De speaker die aan de linkerkant zit heeft een vermogen van 10W.

Eén van de paradepaardjes van de Lenovo Smart Display is de integratie met Google Duo, laat de fabrikant weten. Met Duo is het mogelijk te videobellen op een smartphone, maar nu dus ook met dergelijke apparaten. Je kunt bellen in de horizontale, maar ook in de verticale stand. Met een modern uiterlijk en kleuren als Soft Grey en Bamboo moet de Smart Display ook in menig huishouden passen. Wanneer je het apparaat niet gebruikt, dan kun je hem gebruiken als een digitaal fotolijstje. Over een Europese releasedate is nog niets bekend.

Prijs en beschikbaarheid (VS)

De Lenovo Smart Display zal ergens deze zomer te koop zijn. De 8″-versie krijgt een prijskaartje van 199 dollar, terwijl het 10″-model 249 dollar gaat kosten.

 • Delen:

Reacties

 1. Timmera
  01 december, 2018 om 15:15

  Is er al iets bekend wanneer de Lenovo Smart Display in Nederland te koop is?

  • Wesley Akkerman
   03 december, 2018 om 9:09

   Helaas niet.

 2. Timmera
  28 februari, 2019 om 18:22

  Is gekocht bij Ebay VK, goede prijs, snelle levering. Mag hem binnenkort uitpakken (verjaardag) en kan ermee aan de slag.

 3. Carla S
  30 mei, 2019 om 9:06

  Heb hem gekocht in de VS,,geweldig,en bij het installeren spreekt hij in het Nederlands.

  Veel mogelijkheden

 4. Timmera
  30 mei, 2019 om 9:36

  Vraag: kun je hem verder nu ook in het Nederlands bedienen? Dat zou een hele verbetering zijn. Nu lukt het me zelden of nooit om een Nederlands woord/begrip of een Nederlandse artiest tussen de oren van de assistente te krijgen of Nederlandse tv te streamen. NPO Radio 1 lukt daarentegen wel evenals Spotify, maar wederom geen Nederlandse artiesten. Desondanks vind ik het een schitterend apparaat.

 5. Timmera
  03 juli, 2019 om 9:58

  Inmiddels is o.a. Nederlands als bedieningstaal toegevoegd.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.