Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

LG toont slimme apparaten voor de keuken van de toekomst

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2018, 18:56 CategorieKeuken

LG grijpt CES 2018 aan om te laten zien wat de keuken van de (nabije) toekomst ons te bieden heeft. De Koreaanse fabrikant wil het leven gemakkelijker maken door de bereidingstijd van dagelijkse en bijzondere maaltijden te verkorten. De slimme keukenproducten van LG, zoals de InstaView ThinQ-koelkast, het EasyClean-fornuis en -oven en de QuadWash-vaatwasmachine nemen werk uit handen en verminderen stress in de keuken.

LG InstaView ThinQ-koelkast

De LG InstaView ThinQ-koelkast brengt alles samen: de allernieuwste koeltechnologie en maximaal gebruiksgemak en efficiëntie. De koelkast heeft een 29-inch lcd-touchscreen dat van een computerscherm in een transparant raam verandert door er twee keer op te kloppen. De slimme koelkast geeft suggesties voor maaltijden op basis van wat er in je koelkast ligt en maakt zo een einde aan de vraag ‘wat eten we vandaag?’. Zodra de gebruiker een recept heeft geselecteerd, verzendt de koelkast de informatie automatisch naar een verbonden oven, waarna Amazon Alexa de kok begeleidt bij elke stap van de bereiding. Gebruikers kunnen hun favoriete muziek via verschillende muziekstreamingsdiensten ook rechtstreeks op de koelkast opzoeken en beluisteren.

Bovendien is de InstaView ThinQ-koelkast voorzien van een systeem om de inhoud van de koelkast te beheren, dat werkt met het webOS-platform van LG en de spraakherkenningstechnologie van Alexa. Met de ‘Smart Tag’-functie kunnen stickers, labels en houdbaarheidsdata worden gekoppeld aan levensmiddelen in de koelkast – zo kun je bijvoorbeeld een waarschuwing ontvangen zodra de houdbaarheidsdatum nadert of verstreken is. Sta je in de supermarkt en wil je weten wat je nog nodig hebt? Kijk via de smartphone en de PanoramaView-camera in de koelkast en je ziet in een oogopslag wat je nog in huis hebt en wat je nog moet kopen.

LG EasyClean-oven

Door samen te werken met bedrijven zoals Innit en SideChef kunnen LG’s slimme apparaten met Wi-Fi verschillende diensten aanbieden: de LG EasyClean-oven, aangesloten op de juiste app, heeft draadloos toegang tot receptinformatie en begint automatisch op een vooraf ingestelde moment voor te verwarmen op een bepaalde temperatuur. Als de oven een schoonmaakbeurt kan gebruiken wordt er automatisch een melding verzonden naar de smartphone van de huiseigenaar.

LG QuadWash-vaatwasmachine

Koken en bakken is leuk, maar schoonmaken vaak iets minder. Om het gemakkelijker te maken sturen de slimme oven en het fornuis relevante informatie naar de vaatwasser, die vervolgens het optimale programma instelt op basis van de gemaakte maaltijd. De intelligente vaatwasser selecteert bijvoorbeeld een langere cyclus met heter water na een vette maaltijd dan bij een lichte ovenschotel. De QuadWash-technologie bestaat uit vier multi-motion sproeiarmen en zorgt voor een snelle en zorgvuldige reiniging van bestek, servies en glaswerk van uiteenlopende maten en materialen. Zowel de EasyClean-oven als de QuadWash-vaatwasser kunnen worden aangestuurd en gemonitord met spraakopdrachten en de LG HubBot.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.