Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Linksys brengt een goedkopere versie van mesh-router Velop uit

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 10:47 CategorieThuisnetwerk

Linksys heeft tijdens CES 2018 een nieuwe versie van de mesh-router Velop aangekondigd: dit systeem is ietwat goedkoper. Daarnaast is deze iteratie ook een stuk kleiner en is het tevens zo dat je het moet doen met iets langzamere snelheden.

Nieuwe Linksys Velop is goedkoper en langzamer

Een jaar geleden kondigde Linksys de Velop aan: een mesh-router voor in huis, die de wifi-verbinding kan verstevigen. In onze uitgebreide recensie van het apparaat beschrijven we dat dit systeem goed werkt, maar dat de instellingen nogal basaal zijn en dat het systeem best prijzig is. Daar wil Linksys nu gedeeltelijk wat aan doen door een goedkoper model op de markt uit te brengen, laat het bedrijf tijdens CES 2018 weten. Een mesh-netwerk zorgt voor een betere wifi-verbinding in huis door het plaatsen van meerdere routers.

De nieuwe versie van de Velop is een dual-band router. Een aantal routers zijn tri-band en beschikken dan over drie verschillende draadloze verbindingen waarmee gecommuniceerd wordt met andere apparaten. Dit levert extra snelheid op via het netwerk, maar zorgt er ook voor dat routers duurder en groter worden. Door nu te kiezen voor een dual-band kiest Linksys voor een compactere en ook iets langzamere mesh-router, maar daardoor dus ook voor een goedkopere variant. Het is nog niet bekend wat de prijs wordt van dit nieuwe model.


€ 317,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 317,00

Binnen ? werkdagen

Bekijk

€ 319,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.