Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Microfoons op de Apple HomePod zijn ook uit te schakelen

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2018, 11:58 CategorieBeeld en geluid

Uit een ontwikkelaarsversie van iOS 11 blijkt dat de microfoons op de Apple HomePod ook zijn uit te schakelen, zodat ze niet altijd meeluisteren. Apple heeft hier zelf nog niets over naar buiten gebracht. Bij andere slimme speakers zijn de mics eveneens uit te schakelen.

Microfoons op Apple HomePod kunnen ook uit

Uit een recente ontwikkelaarsversie van iOS 11, versie 11.2.5, zijn een aantal iconen gelekt die meer vertellen over de mogelijkheden van de Apple HomePod. De slimme speaker luistert in principe altijd mee, zodat die kan reageren wanneer je Siri aanspreekt. Echter, die microfoons zijn ook uit te schakelen, maar dan luistert Siri dus ook niet constant mee. Apple heeft hier zelf nog niets over naar buiten gebracht, maar in principe is dit normaal: de mics op de speakers van Amazon, Google en Sonos kunnen ook uitgeschakeld worden.

Apple maakte tijdens de onthulling van de Apple HomePod-speaker bekend dat privacy hoog in het vaandel staat. Zo hoog zelfs dat het Hey Siri-commando lokaal wordt verwerkt en daarna pas versleuteld naar de servers van Apple gaat. Daarnaast vinden een hoop mensen het nog steeds een probleem dat we overal in huis microfoons gaan plaatsen die constant meeluisteren. Als dit dus één van je (terechte) zorgen is, dan moet je je afvragen of je er goed aan doet überhaupt een slimme speaker, van welk merk dan ook, in huis te halen.

De Apple HomePod heeft onlangs zijn goedkeuring ontvangen van de FCC, waardoor het lijkt dat de release aanstaande is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.