Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Microsoft onthult hoge prijs en meer details slimme thermostaat met Cortana

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2018, 18:41 CategorieEnergie

Microsoft onthulde in juli zijn eigen slimme thermostaat, die geleverd wordt met assistent Cortana. De softwaregigant bleef sindsdien stil rond het apparaat, maar heeft nu voor het eerst een tip van de sluier opgelicht. Per direct kan Glas, zoals het apparaat heet, voorbesteld worden.

Thermostaat met Cortana

De thermostaat is door Microsoft en Johnson Controls ontwikkeld. Het is een mooi apparaat, dat geheel uit doorzichtig aanraakglas bestaat. Het draait op Windows 10 IoT Core, en kan met behulp van Cortana aangestuurd worden. Daarvoor betaal je wel een fiks prijskaartje van 319 dollar. Omgerekend is dat 264 euro, maar daar bovenop komen ook nog zaken als importheffingen en btw. Een europrijs is echter nog niet bekend, dus meer dan speculatie is dat niet.

Met behulp van Glas is het mogelijk om de temperatuur te controleren, het weer te checken en onder meer het monitoren van de luchtkwaliteit binnen- en buitenshuis. Glas houdt dat onder meer in de gaten om te zorgen dat het fijn is om in huis te zijn. En net als andere apparaten zoals Nest, leert Glas je routines en past die zich daarop aan.

Belangrijk is ook de toevoeging van Microsoft-assistent Cortana, waardoor het mogelijk is om het apparaat ook met stembediening in te stellen. Zo kan je in principe zeggen: “Hey Cortana, stel de temperatuur in op 20 graden” en dan gebeurt dat. Door die integratie met de Microsoft-assistent werkt de thermostaat ook als slimme speaker en kan je vragen om verkeersinformatie, het weer en bijvoorbeeld het inplannen van een afspraak.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.