Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nanoleaf Remote is een nieuwe manier om je slimme huis te beheren

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2018, 8:51 CategorieBediening

Zo nu en dan komen er behoorlijk aparte aankondigingen voorbij op de CES. Zo ook van het bedrijf Nanoleaf, dat een in essentie grote twaalfzijdige dobbelsteen heeft onthuld die je kan helpen je huis te beheren. Ook is een uitgebreidere set van de lichtpanelen van Nanoleaf onthuld.

Nanoleaf Remote

Het product draagt de illustere naam Nanoleaf Remote en is bedoeld om gadgets te beheren die verbinding kunnen maken met Apple’s HomeKit platform. Maar waar je gewoonlijk zou verwachten dat een product dat omschreven wordt als een afstandsbediening ook daadwerkelijk knoppen heeft, is dat in het geval van dit nieuwe apparaat niet zo.

In plaats daarvan wisselt de Remote enkel tussen verschillende vooraf ingestelde settings. Dat betekent specifiek dat je via een app op je smartphone bepaalde scènes moet creëren en aan een van de zijden van het apparaat verbinden. Je kan bijvoorbeeld instellen dat in de avond je lampen wat gedimd moeten worden en de muziek op een bepaald geluidsniveau afgespeeld.

Elk van de kanten van de dobbelsteen kan een bepaalde instelling dragen, die je kan inschakelen door op de kant te drukken. “De Nanoleaf Remote is ontworpen om het slimme huis weer slim te maken. We willen mensen de optie geven om hun slimme thuis te beheren, zonder altijd op hun apparaten te hoeven vertrouwen. Tegenwoordig zit iedereen aan zijn telefoon vastgelijmd, en de Remote biedt een kans om in je luie bank te gaan zitten en gewoon te genieten en slimmer te leven,” aldus CEO Gimmy Chu.

De Remote wordt in eerste instantie in de Verenigde Staten uitgebracht en kost daar 49 dollar. Omgerekend zou dat – exclusief btw en importheffingen – zo’n 41 euro zijn. Of en wanneer het apparaat naar Nederland komt is niet bekend.

Nanoleaf Light Panels

Naast de Remote, heeft Nanoleaf ook nog de – tijdelijk zo genoemde – Light Panels onthuld. Dat zijn vierkante led-lichten, die je aan je muur kan hangen en waarmee je de complete muur kan bedekken. Het gaat om een heleboel panelen, die gezien foto’s flink wat ruimte moeten bedekken. Interessant is dat elk paneel individueel te bedienen is, waardoor je mooie effecten kan creëren.

Elk paneel is verbonden met een basisstation, dat een voorzien is van een bewegingssensor. Die sensor registreert wanneer je bijvoorbeeld langs de panelen loopt en zorgt dat ze dan oplichten. Maar ook wordt er een open softwareplatform gelanceerd, waarmee ontwikkelaars het mogelijk kunnen maken om de panelen bepaalde lichteffecten te laten geven. Ze kunnen allemaal los van elkaar bediend worden, wat natuurlijk extra mooi is.

Hoeveel dit nieuwe, nog naamloze product moet heten is niet bekend. Ook is er nog geen prijs, al stelt Nanoleaf dat het “nieuwe product net zo toegankelijk als” de negen panelen tellende kit die het al op de markt heeft moet worden. Die kit kost 230 dollar voor negen panelen, waar de Light Panels vooral werken in grote hoeveelheden. Hoe men dat klaar zal spelen is niet zeker, in elk geval niet voor thuis. Wel klinkt het als een interessant product voor in een concertzaal.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.