Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Met Netatmo Smart Home Bot kan je tekstcommando’s naar slimme apparatuur sturen

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2018, 11:03 CategorieBediening

Stemassistenten als Amazon Alexa en Google Assistant nemen het huis langzaamaan over. Maar niet iedereen is er fan van om tegen apparaten te praten. Het Franse bedrijf Netatmo beseft zich dat en heeft daarom een alternatieve manier ontwikkeld voor consumenten om met slimme apparatuur te communiceren.

Netatmo Smart Home Bot

Goed, heel innovatief is het idee van Netatmo niet. Het bedrijf heeft in feite gewoon een bot geprogrammeerd, die het in Facebook Messenger laat werken. Als een gebruiker bepaalde instellingen wil veranderen aan een thuisapparaat, dan kunnen er gewoon commando’s naar de bot verstuurd orden.

De basis van deze mogelijkheid wordt gelegd met een nieuw partnerprogramma. In het kader daarvan is het mogelijk voor bedrijven om hun apparaat van integratie met de Netatmo Smart Home Bot te voorzien. De eerste apparaten worden tijdens de CES in Las Vegas onthuld en omvatten onder meer slimme lampen, radiatoren en ook lamellen.

Elk van die producten kan beheerd worden middels de Smart Home Bot via Facebook Messenger. Een speciaal algoritme dat beschikt over een processor voor natuurlijk taalgebruik verwerkt je opdrachten en verstuurt vervolgens op basis daarvan commando’s naar apparatuur in huis. Zo kan je vragen ‘wie is er thuis’, om vervolgens een lijstje met foto’s van mensen die in huis zijn te krijgen.

Ook moet de Netatmo Smart Home Bot ertoe in staat zijn om verschillende apparaten tegelijk te beheren. Zodoende is het dus mogelijk als je zegt ‘ik ga naar buiten’, om meteen de gordijnen automatisch dicht te laten gaan en de thermostaat omlaag te laten schakelen. Hoe dat werkt is nog niet zeker, maar vermoedelijk moet je zelf een profiel met voorkeuren uitwerken voor dit soort commando’s.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.