Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Netgear lanceert nieuwe wifi-satelliet voor buiten

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2018, 14:38 CategorieThuisnetwerk

Mocht je een tuin hebben, dan ken je het gevoel wellicht: een gebrekkig of helemaal ontbrekend wifi-signaal. Netgear realiseert zich dat er mensen zijn die daar last van hebben en komt dus met een speciale router voor buiten. Het apparaat heet de Orbi Outdoor Satellite en breidt je wifi-netwerk buiten met zo’n 230 vierkante meter uit.

Netgear Orbi Outdoor Satellite

De Orbi Outdoor Satellite heeft dezelfde mogelijkheden als het gewone Whole Home Wi-Fi System. Er is dus een enkele netwerknaam en ook een speciaal kanaal voor data-uitwisseling tussen de satelliet en de hoofd-router. Verder kunnen er speciale gast-netwerken opgesteld worden.

Omdat Netgear dit apparaat specifiek voor buiten heeft ontwikkeld, is de Orbi Outdoor Satellite bestand tegen vrijwel alle weersomstandigheden. Het kan tegen water, tegen lage temperaturen en werkt prima in een stoffige en droge omgeving. Verder kan het apparaat los neergezet worden, maar bijvoorbeeld ook aan een muur bevestigd worden.

Interessant is verder de mogelijkheid om een aan/uit-schema op te stellen. Zodoende is het mogelijk om de satelliet zichzelf automatisch uit te laten schakelen op bepaalde tijdstippen. Om het apparaat te laten werken is een Orbi Home Wi-Fi System of de Orbi Pro Tri-Band Wi-Fi System for Small Businesses wel verplicht.

De nieuwe satelliet van Netgear is momenteel enkel in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Daar kost deze 329.99 dollar, omgerekend – exclusief btw – 275 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.