Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van smart home-producten

Nieuwe chip voor smarthomeproducten gaat tien jaar mee op een batterij

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2018, 13:46 CategorieAlgemeen

Het bedrijf achter het Z-Wave-protocol voor in de smarthome heeft een chip ontwikkeld die tot tien jaar meegaat op een enkele batterij. De fabrikant hoopt dat meer apparaten in huis een slim karakter kunnen krijgen door deze nieuwe technologie, die relatief lang meegaat.

Chip voor smarthomeproducten gaat tien jaar mee

Sigma Design, het bedrijf achter het inmiddels bekende Z-Wave-protocol voor in de smarthome, heeft een chip ontwikkeld die zo’n tien jaar meegaat op een enkele knoopcelbatterij. Het bedrijf hoopt dat de relatief lange accuduur ervoor kan zorgen dat meer producten verbonden en intelligent worden dan nu het geval is, zoals bijvoorbeeld de meubels. De Z-Wave 700 Series, zoals het product wordt genoemd, heeft een bereik van ongeveer honderd meter, dus het ook kunnen worden gebruikt voor gadgets die je in de tuin hebt staan.

De Z-Wave 700 Series is een simpele chip, voor simpele taken. Verwacht dus geen ingewikkelde functies op nog niet verbonden aspecten van het huis. Sigma Design laat weten dat deze chips vooral kunnen worden gebruikt voor sensoren, zoals het detecteren van beweging of wanneer er ergens water lekt. Het voordeel van zo simpel systeem is dat je veel van deze producten dus niet om de twee jaar hoeft te vervangen, bijvoorbeeld, en het hier vooral zou gaan om dingen die je toch wel koopt (zoals een bank of een kast).

Het nadeel van dit – specifieke – systeem is dat de chip alleen zou werken met het Z-Wave-protocol in huis, waardoor je bijvoorbeeld binnen een Apple Homekit-huishouden weinig aan dit systeem zou hebben. Om dat voor elkaar te krijgen, zou je weer moeten investeren in bruggen, maar dan kun je je net zo goed afvragen of je niet gewoon een apparaat kunt aanschaffen dat met meerdere netwerken en protocollen werkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.